Vandre i bøgeskov eller gymnastik? Foto Bente Michelsen/Pixabay

Tip til alternativ motion

Mange af os har brug for alternativ motion, da vi vælger at blive indenfor for at undgå coronavirussen og for at bremse covid-19-smittekæderne 100 procent.

Vi savner ikke bare det selskab, vi vanligvis får på DVL’s vandreture, men i allerhøjeste grad også den væsentlige motion, som turene giver os.

Det er unægtelig svært at erstatte en toptur på 11 km til Møborg Bakkeø, 20 km ved Gals Klint eller 11 km ved Eremitageslottet. Men her følger lidt inspiration til træning, som kan gøres indendørs eller i egen have.

Center for Aktiv Sundhed, hvor overlæge og professor Bente Klarlund er direktør, har lavet nogle videoer af et kvarters varighed på deres hjemmeside, så du kan lave alternativ motion sammen med instruktøren. Der er også lettere øvelser på programmet.

DGI har ligeledes et tema med, hvordan vi kan træne hjemme og på egen hånd.

Prøv fx pilates

Pilates-uddannelsen.dk har fx delt en video med begyndertræning på sin youtube-kanal:

Og ligeledes for letøvede:

Der er flere pilates-videoer fra samme kanal her.

Yoga kan også være lige dig

Søger du mere indad i træningen, er det måske de såkaldte 5 tibetanere, du kan bruge bruge til noget. Her viser Brian Nielsson de fem yogaøvelser:

Hvis du selv har fundet et træningsprogram på fx youtube, som fungerer godt for dig, er du velkommen til at tippe os herunder.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Går du udenfor på egen hånd, finder du masser af inspiration her