Mange på toppen. Foto Kirsten Pedersen

DVL går også i medierne

Foto Kirsten Pedersen

Vi vader i gode vandrehistorier i Dansk Vandrelaug, og det smitter af på omverdenen. Her har vi senest gået godt i andre medier:

Hylder Mols Bjerge: Verdensklasse

Dansk Vandrelaug storroser Nationalpark Mols Bjerge og kalder det landets førende vandredestination.

– Det er det bedste sted. Det er så alsidigt, og så er det et fantastisk kvalitetsområde. Mols bjerge er mangfoldigt og alsidigt. At en sti er certificeret hos Dansk Vandrelaug betyder, at stien hører til blandt de bedste i Danmark, siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand for Dansk Vandrelaug, til TV2 ØSTJYLLAND den 13. marts 2021.

For et år siden blev Mols Bjerge-stien certificeret som en af Danmarks nu 32 kvalitetsstier, og den har ligeledes fået det internationale kvalitetsstempel Leading Quality Trail, som den europæiske vandreorganisation, ERA, udsteder.


I mange lande er de blevet indendøre under corona – men i Danmark er vi stormet ud

Der har været stor stigning i, hvor meget vi opholder os i naturen siden pandemiens indtog. Faktisk er vi verdensmestre i det, fortæller Googles danske pressechef, Jesper Vangkilde, den 3. marts 2021.

– Danskerne er det folk i verden, som under corona har bevæget sig mest ud i naturen. Det er altså i marker, strande, skove og så videre. Der er sket en stigning med 121 procent i forhold til tiden inden, siger han til dr.dk.

Og det forstår vi jo godt i Dansk Vandrelaug:

– Man bliver jo rigtig glad i låget af at gå en tur. Og de fleste lærer hurtigt, at vejret altid ser dårligere ud, når man kigger på det indendøre. Har man bare en god regnjakke, så kan man komme igennem det meste, og jeg har endnu til gode at møde en sur vandrer, siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug.


Vandring er populært som aldrig før

En rundspørge fra Friluftsrådet viser at hver fjerde af os har brugt naturen mere, end vi plejer – på grund af coronapandemien. Det mærker vi også i Dansk Vandrelaug.

– Man kan se, selv når vi kommer langt væk fra parkeringspladser, at der er mange mennesker i naturen. Men det er fint, der er jo plads til at sprede sig derude, siger landsformand i DVL, Steen Kobberø-Hansen, til P4 Sjælland.

Den naturlige succes er til at tage og føle på i Dansk Vandrelaug, hvor vi bliver flere og flere medlemmer

Interviewet med Steen Kobberø-Hansen på P4 Sjælland fra den 22. oktober 2020 er desværre ikke længere tilgængeligt på DR’s hjemmeside.


Nyt projekt skal bane vejen for bedre netværk af stier

Sammenhængen imellem stier og ruter i Danmark er mangelfuld både set fra vandre- og cykelentusiasters synsvinkel.

Der behov for en langsigtet og sammenhængende udvikling af infrastrukturen, og det skal et nyt kæmpestort knudepunktsystem råde bod på.

– Vandreturismen rummer et enormt potentiale i Danmark, men den nuværende infrastruktur har den udfordring, at det til tider kan være svært at finde rundt – både for rutinerede vandregæster såvel som nye målgrupper, der har fået øjnene op for Danmarks mange naturperler.

– Med dette projekt håber vi på at kunne samle netværkerne på én fælles platform, som kan formidle stederne, og sikre bedre adgang til naturen og styrke servicekvaliteten på ruterne via bedre afmærkning, siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug, den 21. oktober 2020 til Friluftrådet.


“Jeg skiftede de høje hæle ud med vandreskoene”

Bente Michelsen har fortalt sin gode vandrehistorie i Politiken den 11. juli 2020 (for abonnenter).

– Når jeg går, handler det ikke om at gå langt. Jeg vandrer for at opleve flot natur. Jeg kan både lide de store vidder, grønne skove, smukke søer og havet. Jeg elsker at gå ved havet og er helt vild med Vesterhavet, siger hun.


Skal du på vandretur? Her er de bedste ruter og gode råd til vandring i Danmark

Alt for damerne har talt med med vandreeksperter fra både DVL og Outsite.dk for at give gode råd til stier, og hvad der skal til for at få en god tur.

– Det er meget behovsbetinget i forhold til, hvor man skal gå. Hvis man bare skal gå et par timer, behøver man fx ikke stor oppakning, og hvis man går kortere ture på 5-10 km, behøver man heller ikke at investere i vandresko, siger Steen Kobberø-Hansen den 20. maj 2020.


Læs vores seneste pressemeddelelser

Kontakt os her, hvis du vil vide mere om DVL og vandring.


Dansk Vandrelaugs historie begyndte for over 90 år siden – den 18. maj 1930. Der er derfor vægt bag ordene, når vi siger, vi ved det der med vandring.