En tur i helvede vinder fotokonkurrencen 2021

Årets bedste billede på en DVL-tur 2021 står Rie Lambæk Mikkelsen for med et dramatisk pletskud fra i norske Espedalen. Nummer to blev Alejandro Martinez, der blev overrumplet af snevejr i Dyrehaven, imens Vagn Olsen snuppede tredjepladsen under en forårstur i Rebild Bakker.

Nedad mod helvete. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Nedad mod "helvete". Foto Rie Lambæk Mikkelsen - vinder af fotokonkurrencen 2021.

Glæden ved bevægelse var temaet for i fotokonkurrencen 2021, og det var åbenbart et svært emne, for der var kun 28 billeder, der skulle konkurrere om de tre gavekort fra Friluftsland. 

Klik på billederne og se dem i fuld størrelse:

1. Nedad mod Helvete af Rie Lambæk Mikkelsen 

Billedet er en god fortælling med flere former for bevægelse og aktion. Vi kan tydeligt fornemme dramaet – kommer alle helt ned? Farverne på tøjet giver et godt spil – heldigt at de skiftevis er røde og blå. Den diagonale linje, som de tegner, giver billedet ekstra dybde. Og det er en lækker detalje, at der er en som har valgt bryde ordenen og gå en anden vej ned til helvede …

Med årets pletskud følger et gavekort til Friluftsland på 1000 kr. 

Deltag i årets fotokonkurrence – der er de samme flotte præmier fra Friluftsland på spil i år

 

2. Suddenly snowing af Alejandro Martinez

Et anderledes billede fra en tur, de vandrende sikkert vil huske længe. Det ånder af god stemning. Og vi mærker bevægelsen indvendig og jubler over sneen, der daler i store fnug. Beskæringen giver nærvær – vi er med på turen og ved, hvor vi skal hen. Der er en særlig rumlighed i billedet, som næsten skinner, når vi ser det på en skærm. 

Andenpladsen udløser et gavekort til Friluftsland på 750 kr. 

3. Opad og fremad af Vagn Olsen

På en grå dag kigger vi klassisk ned og ind i det flotte landskab, hvor de vandrende bliver mindre og mindre efterhånden, som de forsvinder i et s. Det er skønt at se ansigter på flokken. Godt, at der er nogle røde og en hvid jakke til at give billedet mere liv og understrege bevægelsen.

Med tredjepladsen følger et gavekort til Friluftsland på 500 kr. 

Hædrende omtale 

Fingerspitzgefühl af Bente Michelsen

Et dramatisk billede hvor klipperne bliver forceret i dyb koncentration. De vandrende står knivskarpt iklædt forskellige farver, som giver en flot kontrast til naturfarverne. Vandet i baggrunden understreger dybden. Hvis bare en af dem havde kigget op, ville det have været et pletskud. 

Forhindringer giver bare mere glæde ved bevægelse af Bente Michelsen

Et spændende billede, hvor man fornemmer at træet er væltet for kort tid siden – bladene er friske. Det rod og kaos, som de mange grene udløser, gør billedet interessant. 

 

Trehøje Mols af Preben Simonsen

Et dejligt sommerbillede med en vidunderlig blå himmel. Den lange vej giver billedet dybde, imens menneskemylderet kigger i alle mulige retninger. Det er et positivt rod, som gør det interessant at se på. 

Stor tak

Tak til medlemmerne for de mange flotte billeder, som I har uploadet til fotokonkurrencen 2021. 

Ligeledes tak til dommerkomiteen, der bestod af Vita Gregersen Nielsen fra DVL Lyngby, Karen Schmolke fra DVL Storstrøm, Jan Adler Nissen fra DVL København og Christian Lauritzen fra DVL Gentofte.

Dansk Vandrelaug benytter samtidig lejligheden til at takke Friluftsland for at have sponsoreret de tre præmier til vinderfotograferne. 

Fotokonkurrencen 2022

Temaet for årets fotokonkurrence er helt åbent – din fortolkning af DVL på tur. Og da præmierne er lige så flotte i år, er det blot at tage mobilen eller det større kamera frem, når du er ude på tur. Så er det måske dig, der leverer vinderbilledet.

Reglerne er enkle: Du skal være medlem af DVL, du kan højst deltage med tre billeder til konkurrencen og de skal være taget på en DVL-tur. Og så plejer den uvildige dommerkomite at foretrække billeder med vandrere på.

Billederne uploades på fotokonkurrence.dvl.dk, og konkurrencen slutter den 23. oktober.

Fotokonkurrencen 2020: Topkarakter til havudsigt
Dommere falder pladask for årets foto i 2019