Endnu en travl uge i coronakrisens skygge er gået

Møderne holder aldrig op, nu er de bare virtuelle.

Tirsdag blev stort set brugt på et skypemøde om udgivelsen af VandreLiv nr. 3, der udkommer omkring 1. maj. Der var en del rettelser på grund af usikkerheden omkring, hvornår og hvordan friluftslivet kan åbnes op. Vi har mange steder i bladet skrevet, at man skal holde sig orienteret via hjemmesiderne og nyhedsbrevene.

Onsdag gik bl.a. med et møde omkring et stort projekt, som Dansk Cykelturisme  og Dansk Vandrelaug går sammen om. Vi håber at kunne få midler fra Friluftsrådet til projektet, som vedrører de såkaldte knudepunkter. Vi vil afprøve knudepunkter tre steder i landet som pilotprojekter. Systemet med knudepunkter stammer fra Holland, hvor cykelruterne foregår via knudepunkter. Vi vil i Danmark forsøge at inddrage vandreruterne som en del af knudepunkterne. Knudepunkterne vil på sigt kunne binde Danmark sammen i et netværk, hvor både eksisterende og nye ruter kan indgå.

Torsdag gik med at mødes i en europæisk arbejdsgruppe, der om to år skal barsle med et system for europæiske kvalitetsstier. I dag certificeres danske kvalitetsstier af DVL og tyske kvalitetsstier certificeres af Deutscher Wanderverband. Med de europæiske kvalitetsstier vil European Ramblers Association desuden certificere kvalitetsstier over hele Europa ud fra en fælles europæisk standard på samme måde som de europæiske kvalitetsvandreveje.

Fredag blev en spændende dag, idet DVL sammen med 3 andre foreninger var blevet inviteret med til et møde mellem miljøministeren og Friluftsrådet. Mødet drejede sig om coronakrisens påvirkning af økonomi og åbning af friluftslivet. Foreningerne fortalte om de forskellige økonomiske udfordringer, vi står med. Som udgangspunkt har DVL ikke de store udfordringer, da vi er en velkonsolideret forening. Men andre foreninger står ikke i samme situation.
Foreningerne opfordrede derefter til, at vi bliver inddraget i de kommende overvejelser og drøftelser omkring åbning af friluftslivet. Min mavefornemmelse er pt., at der vil gå lang tid, før forsamlingsforbuddet bliver hævet til et højere tal end 10.
Alt i alt var det et meget positivt møde med en lyttende og konstruktiv minister. Læs her Friluftsrådets pressemeddelelse efter mødet.

Fredag havde vi desuden et møde i koordinationsgruppen for Naturstafetten, som er en del af Vores Natur. Vi er i gang med overvejelser om at lave Naturstafetten om til en slags udflugt, hvor danskerne selv kan tage ud og opleve en række naturperler i sommerferien. Årsagen til overvejelserne er, at Naturstafetten i sin natur vil samle en masse mennesker på samme sted på samme tidspunkt. Desuden ved vi ikke, hvornår og hvordan friluftslivet åbner op igen. Så når danskerne alligevel bliver hjemme i sommerferien i år, kan vi lige så godt vise dem en række naturperler, hvor de selv kan tage hen for at få nogle gode oplevelser. En række møder i næste uge vil vise, om udflugts-tanken er holdbar.
Du kan i øvrigt se en video på Facebook, hvor parterne i Vores Natur fortæller om, at hele projektet indtil videre lægges om til en slags ”natur-selvbetjening”.

Hvis du mangler at se DRs Vilde Vidunderlige Danmark, kan du se eller gense udsendelserne hér.

Arbejdsugen sluttede med en hyggelig vandretur med min yngste søn i Allindelille fredsskov. Se ruten i Viewranger.

Lørdag gik med en privat vandretur i dejligt vejr i Hedeland ved Roskilde. Se turen i Viewranger.

I weekenden blev det besluttet at aflyse begge topmøder i juni, da disse forventes at tiltrække mange mennesker. Nogle af de tilknyttede topture kan måske gennemføres. Men det vil kun tiden vise.

Mange hilsener
Steen