Vores område

Vore primære områder er kommunerne Esbjerg, Varde,Vejen og gamle Grindsted kommune. Vandreturene hver 14. dag er som hovedregel inden for dette områder typisk med en maximal transportafstand fra Esbjerg på 25-30 km.

Men vi kommer også andre steder. Disse ture er som regel heldagsture og placeret enten lørdag eller søndag. På sådanne ture besøger vi f.eks. en af Danmarks mange småøer – i Lillebælt, Limfjorden og det fynske øhav.

Eksempler på, hvor der vi vandrer:

Den grønne ring. Inden for området Esbjerg-Sædding-Hjerting-Guldager-Gjesing-Kvaglund er der et stor stisystem, som passerer gennem grønne områder som Dyreparken, Vognsbølparken, Den Hemmelige Skov og engen ved Sædding Å og plantagerne i tilknytning hertil

Marbæk Plantage. I plantagen er der mange muligheder omfattende Varde Å-dal, Myrthuegård, Sjelborg og Hjerting Strand.

Naturpark Vesterhavet. Område går fra Nymindegab i nord over Henne, Grærup, Børsmose, Vejers, Blåvand og Skallingen i syd. Her er rigtig mange gode afmærkede vandreture.

Her er også muligheden for ved særlige lejligheder at besøge øen Langli i Ho bugt. I baglandet findes Ål Plantage ved Oksbøl med resterne af flygtningelejren. Mod vest har vi Fanø.

Nationalpark Vadehavet. Esbjerg ligger i den nordligste ende af verdensarven Vadehavet, der mod syd passerer Sneum Sluse og digesø, Tjæreborg Enge, diget til Kammerslusen ved Ribe og videre mod Vester Vedsted med låningsvejen til Mandø.

Varde og omegn I og omkring Varde er gode muligheder for vandreture – bl.a. i Søndre Plantage med Nysø og skovområderne omkring Assenbæk Mølle

Byture i og omkring Ribe, Bramming og Vejen. Her findes gode stisystemer bl.a. Kløverstierne.

Filsø. Hele området omkring den nyetablerede sø med mulighed at følge Henne Mølleå til Vesterhavet og den specielle Kærgård Plantage og Blåbjerg Plantage

Vejen og Grindsted  med Kløverstier og Engsøen. Plantagerne Klelund og Hovborg.

Beskrivelsen er langt fra fyldestgørende, men det er desværre ikke muligt at beskrive alle lokaliteter. Ønsker I at vide mere om de enkelte områder – klik på linkene.