Efterårsvandring på Bornholm med besøg på Christiansø – UDSAT TIL MAJ 2020

Langt mod øst, og gemt under Sverige, ligger en ø som er dansk. Kulturen er dansk, maden er dansk, og husene er danske. Men Bornholm er langtfra som resten af Danmark. Bornholm er sin egen. Øen har sit eget sprog, sit eget klima og sin egen natur. Alt sammen elementer, som for mange er med til at forme en ø, som er fremmedartet - ja nærmest sydlandsk. 

 

 

Det dramatiske, klippefyldte landskab med de lodrette klippevægge, høje vandfald, dybe kløfter, og frodige sprækkedale. De kilometer lange hvide sandstrande, det specielle dyre- og planteliv, de velbevarede fiskerlejer og de middelalderlige bydele i købstæderne. Rundkirkerne. Ja man kunne blive ved. Og det er præcis dét Bornholm kan. Give dig en oplevelse i Danmark, som er helt særlig.

Denne vandring starter i Rønne, Bornholms største by, og ender i det smukke lille fiskerleje Gudhjem, på nordsiden af øen. Vi vandrer ad kyststien langs uspolerede klippekyster, og øde strande. Gennem smukke kystskove, over fredelige strandenge og forbi brusende vandfald. Undervejs leder ruten os gennem flere små hyggelige fiskerlejer, og vi overnatter i byerne Hasle, Allinge-Sandvig og Gudhjem. I Gudhjem bor vi to nætter, og bruger en dag på at sejle ud til Ertholmene og udforske fæstningen Christiansø. Vores bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så vi kan nyde vandringerne.

  • Oplev Bornholms fantastiske kyster, med de smukke sandstrande, dramatiske klipper, sprækkedale og spændende geologi
  • Besøg middelalderfæstningen Hammershus – Nordeuropas største Borgruin
  • Smag på nogle af øens mange lækre fødevarespecialiteter
  • Oplev flere af de hyggelige og maleriske små kystbyer
  • Besøg Ertholmene og fæstningsøen Christiansø
  • Nyd vandringen mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted 
 
 
 

Mødested på kort

Indlæser…