Gotland og Farö 2021 UDSOLGT!

Arrangør: DVL NORDSJÆLLAND.
På næsten magisk vis dukker Gotland op af Østersøen efter 3 timers sejlads og godt 90 km fra fastlandet. Gotland var dansk i næsten 300 år, vi finder flere spor fra perioden på vores vandringer rundt på øen. Vi kommer til at vandre rundt på øen i nord, syd, øst og vest, så vi vil få et unikt og varieret naturlandskab at se, krydret med Rauker, orkidéer, hyggelige fiskerlejer, fossiler og en kirke hist og her med enestående kalkmalerier og et par interessante gravsteder. For yderlige oplysninger se hjemme siden eller få programmet tilsendt ved henvendelse til lhodgaard@gmail.com


Foreløbigt program:

Onsdag 2. juni: rejsedag og indkvartering.

Torsdag 3. juni: Vi vandrer ca. 15 km fra Katthammervik til Sysne fiskeläge, med Sveriges måske bedste fiskebutik.

Fredag 4 juni: Vi vandrer ca. 10 km på Höga Klint fra Nyhamm til Lickershamm, her er Gotlands højeste Rauke. Bussen kører os herefter til Irevik, hvor vi skal se på fossiler, vi går 2-4 km.

Lørdag 5 juni: Vi tager igen til østkysten og vandrer ca. 15 km fra Sandviken til Ljugarn Havn. Undervejs kommer vi til ”Kungens sal” og det engang så betydningsfulde Grynge fiskeläge . Vi kommer også til Danbo, som har en overraskende familiehistorie at byde på.

Søndag 6 juni: Vi kører til Djuvik fiskeläge og vandrer mod Kronvald. Efter sigende gik Valdemar Atterdag i land her i 1361. Herefter vil bussen køre os til den sydlige del af øen, hvor vi vandrer på Husrygg, en ås langs kysten. Dagen byder desuden på et par kulturhistoriske stop undervejs.

Mandag den 7: Vi kører til Visby. Dagen er delvis på egen hånd. Visby emmer af historie og smukke gamle bygninger. Der er sket utrolige mange mord her, hvis vi skal tro de mange svenske krimiforfattere, så gå ikke alene rundt i Visby. Retur til vores pensionat ca. 16.30.

Tirsdag 8 juni: Flyttedag, til Bunge vandrehjem beliggende i det nordlige Gotland. Undervejs gør vi stop ved Roma Kungsgård og Torsburgen, som er Nordens tredjestørste tilflugtsborg, samt Bungenäs Naturreservat hvor vi lige strækker ben før indkvartering på vandrehjemmet.

Onsdag 9 juni: Vi tager færgen til Fårö, starter vandreturen ved Ullahau Naturreservat. Her er der lidt svensk storpolitik vi lige skal omkring, turen slutter efter ca. 13 km ved Fårö fyr. Bussen gør et stop ved Fårö Kyrka, før vi kommer tilbage til vandrerhjemmet.

Torsdag den 10. juni: Vi kører igen til Farö. Det bliver til en vandretur langs stranden med masser af Rauker, frisk havluft og vandreturen stopper ved Helgumanna Fiskeläget. Dagens tur er ca. 17 km.

Fredag den 11 juni: Afrejse dag, men vi skal forbi Kallgut naturreservat og se på orkidéer, før vi tager med færgen tilbage til fastlandet.

Hvor bor vi?

Vi bor på Tofta Strandpensionat i 6 dage. Vi skal overnatte i dobbeltrum med eget bad og wc.

3 dage bor vi på Bunge vandrehjem, 6 rum med eget bad og wc resten i 2- 3 sengs rum med fælles bad og wc på gangen. (der er et lille fradrag på 300,- pr. person ved fælles bad og wc). Sengelinned og håndklæde er inkl. Begge steder.

Følgende er inkluderet i prisen som er kr. 11.750,-:

Al transport fra Helsingborg og logi.

Morgenmad, madpakke og aftensmad.

Der er dog følgende undtagelser:

1. På rejsedagen den 2 juni skal i medbringe madpakker eller spise på færgen, de har nogle gode Köttbullar

2. Dagen i Visby som delvis er på egen hånd, Her køber vi selv frokost, der er masse af steder i alle prisklasser.

3. På hjemrejsedagen køber vi selv aftensmad på færgen, her kan vi også anbefaler Köttbullar, de er til en ganske fornuftig pris.

4. Alle drikkevarer er for egen regning, og under spisning skal det købes på pensionatet eller vandrehjemmet.

Transport/mødested:

Vi gør opmærksom på, at der kun er 2 afgange til / fra Gotland pr. døgn og at endelige sejltider først er tilgængelig omkring årsskiftet.

Mødested: Helsingør ved Forsea billetsalg. Her tager vi færgen til Helsingborg.

Mødetid: Torsdag 2. juni forventelig kl.16.00

Forventet ankomst til vores pensionat kl . 01.00 dvs det faktisk er fredag.

Afrejse: Lørdag 11 juni fra Visby. kl 16.30, Forventet ankomst til Helsingborg ca. kl. 24.00.

Tilmelding: Sker ved fremsendelse af navn, adresse, mailadresse og medlemsnr. til: lhodgaard@gmail.com

Tilmeldingen er først gældende ved indbetaling af depositum kr. 3.750,- – til vores rejsekonto reg.nr. 2418 konto nr. 8974 516 765. Husk at oplyse, at det er vedr. Gotland ved indbetaling

Rest beløb kr. 8.000, – skal indbetales senest 1.3.2021.

Ved afbud fratrækkes kr. 750,- uanset årsag. Ved afbud efter 15.4.2021 vil der ikke ske tilbagebetaling, men du kan selv finde et medlem som vil overtage rejsen.

Husk du selv står for evt. rejse, ulykkes og afbestillings forsikring.

Deltagerantal for turens gennemførsel er 22, som også er max antal deltager.

Tilmelding sker efter ”først til mølle” princippet, deltagelse er på eget ansvar.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse

Mødested på kort

Indlæser…