La Gomeras magiske Barrancoer og Dale

Vulkanøen La Gomera byder på en eksplosion af grønne landskaber. Nogle steder vokser palmer og fyrretræer side om side, andre steder er det agaver og kæmpekaktusser. Den unikke tågeregnskov i Garajonay Nationalpark har troldeskovsstemning med tusindvis af krogede mosbegroede træer og er på UNESCOs verdensarvsliste. Det hele krydres med hyggelige småbyer med et livligt torv, hvor livet diskuteres på caféerne og på bænkene under træernes svalende skygge.

GOMERAS MAGISKE BARRANCOER OG DALE

Dato: den 17. marts – 24. marts 2024.

Pris pr. person i dobbeltværelse er 10.995 kr.

Tillæg for enkeltværelse er 1.900 kr. Der er stærkt begrænset antal enkeltværelser på Hotel Rural Triana, hvorfor det kan blive nødvendigt med deleværelser i 3 nætter.

Det kan du glæde dig til: Vores vandreferie starter i den hyggelige landsby Vallehermoso, der ligger 230 m o.h. på nordsiden af La Gomera, Byens ikoniske vartegn er klippen Roque Cano, som med sine næsten lodrette og tilsyneladende bare vægge stikker omkring 200 m op over det omkringliggende grønne landskab.

Overnatning dag 1+2+3: Hotel Rural Triana i landsbyen Vallehermoso.

Adresse: Triana 30 – 38840 Vallehermoso, La Gomea. Tlf:+34 922 966 940.

Valle Gran Rey er vores base på den sidste del af turen. Vi bor helt nede ved vandet i byen La Playa. Valle Gran Rey ligger på sydsiden af La Gomera, hvor landskabet er mere tørt. Her domineres bevoksningen af figenkaktus, agaver og forskellige sukkulenter, og i haverne bugner det med bananer og citrustræer. 

Overnatning dag 4+5+6+7: Apartamentos Villa Aurora i Valle Gran Rey. c/Borbalán s/n 38870 Valle Gran Rey, La Gomera. Tlf.+34 619551175.

Fyrholt Rejsers lokale guide Jørgen Pedersen har været så mange gange på La Gomera, at han kender øens vandreruter ud og ind. Han har nøje udvalgt vandreturene blandt mange muligheder, og bl.a. vil det de fleste dage være muligt at afkorte turen. Vi bruger primært lokale busser til transport.

Dagsprogram

Dag 1: Udrejse til La Gomera

Vi flyver fra Danmark til Tenerife. Fra lufthavnen bliver vi kørt til havnen i Los Cristianos. Herfra sejler vi til San Sebastian på La Gomera, hvor bussen venter og kører os til Vallehermoso. Vi bor de kommende 3 nætter i Vallehermoso, der på dansk betyder den smukke dal. Her er grønt og frodigt med terrassemarker, hvor der dyrkes mange grøntsager og eksotiske frugter. Dalen er fyldt med palmer, som bliver brugt til at producere palmesirup, Miel de Palma. Cirka hvert 5. år hugger man topskuddene af palmerne og tapper saften, som bruges til fremstillingen. (-/-A)

Dag 2: Eksotiske frugter og masser af palmer

Efter morgenmaden går vi fra hotellet og følger bunden af dalen, Barranco del Vallehermoso. Frodigheden er stor, og bambussen vokser flere meter op omkring os. Der er masser af palmer, og vi ser, hvordan de lokale dyrker papaya, mango, bananer og avocado for blot at nævne nogle af de eksotiske frugter, vi møder. Vi når ned til vandet ved Playa de Vallehermoso, og herfra begynder turens første opstigning. Snart begunstiges vi af en smuk udsigt over mod Tenerife og vulkanen Teide. Efter en mindre nedstigning går det igen opad i et øde område med palmer. Undervejs spiser vi vores madpakker og holder caféstop ved Los Mocanes. Herfra leder stien os tilbage mod Vallehermoso, og vi har smukt udsyn over byen, inden den sidste nedstigning fører os direkte tilbage til den centrale plads i byen og hjem til vores hotel.

700 m op, 700 meter ned, 5-6 timer, sværhedsgrad 4. (M/-/A)

                                                                        

Dag 3: Udsigtspunktet Cruz de Tierno og klipper Roque Cano    

Igen i dag begynder vandreturen direkte ved hotellet. Det går forholdsvist stejlt op ad en betonvej, som snart flader ud, og stigningen bliver mere behagelig. Igen i dag er der palmer omkring os, og på vej ud af byen ser vi rigt blomstrende haver. Vel ude af byen går kørevejen over i en sti, som går gennem Garabato og El Teón. Vi finder et smukt udsigtspunkt, hvor vi spiser vores madpakke. Dagens højeste punkt er ved Cruz de Tierno, hvor vi besøger den lokale café og sidder på terrassen og nyder den formidable udsigt. Derfra går vi tilbage mod Vallehermoso, og vi har en behagelig nedstigning, som fører os meget tæt på områdets vartegn, Roque Cano. Igen i dag slutter turen ved den centrale plads i byen og hotellet.       
600 meter op, 600 meter ned, 5-6 timer, sværhedsgrad 4. (M/-/A)

Dag 4: Flyttedag og vandretur til vandfaldet i Barranco de Arure              
Vi pakker sammen, og efter morgenmaden vinker vi farvel til Vallehermoso og tager den lokale bus til La Playa i Valle Gran Rey, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Turen tager en times tid.

Valle Gran Rey betyder Den Store Konges Dal og henviser til en konge, der regerede i 1400-tallet og var fra den oprindelige befolkning. Valle Gran Rey ligger på sydsiden af La Gomera, og dalen får ikke så meget regn. Bevoksningen domineres af figenkaktus, agaver og forskellige sukkulenter. Området omkring La Playa er kendt som et sted, hvor især tyske hippier samlede sig i 1970´erne. Der er sket meget siden, men der er stadig levn fra den tid, og det giver en god og afslappet stemning. Det er muligt at bade ved stranden bag molen i havnen ved Vueltas eller i poolen ved hotellet.

Over middag går vi fra hotellet op gennem byen La Calera. Ved El Guro drejer vi fra vejen og følger en sti ind i Barranco de Arure. Vi går i dalbunden, og afhængig af årstiden og vejret kan der til tider ligge vand mellem trædestenene. Det er frodigt med høje bambus og anden bevoksning. Som en anden Indiana Jones må vi udvise smidighed, når vi går på trædestenene, bukker os under væltede træer og kæmper os gennem bambus helt frem til bunden af barrancoen til selve det 15 meter høje vandfald. Det er en speciel og anderledes vandretur. Vi går samme vej tilbage og kan slutte dagen af med en dejlig svømmetur og se solnedgangen med udsigt til El Hierro. 

300 meter op, 300 meter ned, 3-4 timer, grad 3. (M/-/A)

Dag 5: Fridag med forskellige aktiviteter

I dag er der ikke en planlagt vandretur. Dagen kan bruges i poolen ved hotellet, badetur i havet bag molen i havnebyen Vueltas, gå på opdagelse i området på egen hånd. Sejle eller tage bussen til hovedbyen San Sebastian. Turlederen vil fortælle om de forskellige muligheder, og der vil blive tilbudt en ekstra vandretur for dem, der gerne vil det. (M/-/A)

Dag 6: Valle Gran Rey og tågeregnskoven Parque Nacional de Garajonay

Dagens vandretur begynder direkte fra hotellet og går op gennem Valle Gran Rey-dalen. Stigningen er moderat, og vi kommer forbi det lille kapel Erimita Los Reyes, hvis oprindelse går helt tilbage til det 16. århundrede. Vi går længere op i dalen og kommer forbi mange huse med flotte blomstrende haver. Ved Vizcáina begynder den egentlige opstigning ad en stejlere sti, der fører os op langs klippesiden. Vi har den dejligste udsigt over dalen. På vej op spiser vi vores medbragte mad. Fra toppen af opstigningen går vi videre til landsbyen Las Hayes, hvor vi gør et caféstop. Herfra kommer vi gennem den verdensberømte tågeregnskov Parque National de Garajonay, der er UNESCO verdensarv. Her får vi en rigtig god fornemmelse af, hvordan det mos og lav, der sidder på træerne, er med til at kondensere væde ud af skyerne og på den måde kanalisere livsvigtigt vand til træernes rødder. Stien gennem nationalparken en behagelig med meget få højdemeter. Ved Las Creces tager vi den lokale bus tilbage til hotellet. 

1100 meter op, 100 meter ned, 5-6 timer, grad 4. (M/-/A)

Dag 7: Højderyggen på vestsiden af Valle Gran Rey med udsigt til La Palma og El Hierro

Fra La Calera følger vi en god sti, der først er stejl. Efterhånden flader den mere og mere ud, og vi følger en højderyg. Vi har god udsigt ned til La Playa og Vueltas, og er vejret godt, kan vi se både El Hierro og La Palma i det fjerne. Som sædvanlig finder vi et godt udsigtssted og spiser vores medbragte mad undervejs. Stien fører os til Arure med caféstop, inden vi ad en sti følger plateauet videre til Las Hayes. Måske når vi helt til El Cercado, inden vi tager den lokale bus hjem. Det er tid en svømmetur og til en sidste gang at se solnedgangen over El Hierro fra strandpromenaden. 1100 meter op, 100 meter ned, 5-6 timer, grad 4. (M/-/A)

Dag 8: Hjemrejse

Vi rejser med bus og færge til Tenerife, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. (M/-/-)

Praktisk information

Minimums- og maksimumsantal: Der skal være mindst 12 personer tilmeldt senest 35 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke er opnået 35 dage før afrejse, forbeholder vi os ret til at annullere rejsen. Vi henviser til vores generelle betingelser.

Der vil være maksimum 23 deltagere på rejsen.

Seneste aflysning: Hvis rejsen ikke kan gennemføres pga. for få tilmeldinger, vil den blive aflyst senest 35 dage før afrejse.

Bemærk: Medbring en god vandflaske og en madkasse. På vandringerne skal vi selv bære vores drikkevarer og frokost. Din turleder råder og vejleder om frokost og drikkevarer.

Ændringer i programmet

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det. Rækkefølgen på de programsatte vandringer kan ændres, hvis turlederen mener, at det vil give en bedre oplevelse. Rækkefølgen kan blive ændret pga. vejret, pludseligt opståede forhindringer som fx vej- eller stiarbejde, et lukket frokoststed eller andet. Hvis det viser sig umuligt at gennemføre en specifik vandring, vil turlederen altid komme med et alternativt dagsprogram.

Indkvartering                                                                                                                        

Vi bor på 2 forskellige hoteller i løbet af ugen. Vi bor 3 nætter på Hotel Rural Triana i centrum af Vallehermoso. Bygningen blev tidligere brugt som danseskole. Efter at have stået tomt i nogle år blev den lavet til hotel i 2018. Hotellet har 11 værelser, som alle er forskellige i størrelse og indretning. Det hele bindes sammen med en hyggelig gårdhave i midten af bygningen, hvor vi kan sidde og nyde et glas kølig hvidvin, hvis vi da ikke hellere vil samles på en af de lokale caféer på den centrale plads i Vallehermoso. Bestyreren Sandra og hotellets øvrige personale vil tage rigtig godt imod os og gøre deres til, at vi føler os hjemme på hotellet. Vi spiser morgenmad på hotellet, aftensmaden spiser vi på en af de lokale restauranter i byen.

I Valle Gran Rey skal vi de 4 sidste nætter bo i Villa Aurora. Det er et lukket fredfyldt og grønt område med hyggelige lejligheder, der ligger mellem skyggefulde træer. Alle lejligheder har eget køkken og bad. Der er balkon med udsigt. Der er en lille pool, som vi kan benytte, hvor vi også kan sidde og nyde et køligt glas hvidvin eller en øl efter dagens vandretur. Der er 10 minutters gang til stranden ved havnen i Vueltas. Der er butikker og caféer indenfor få minutters gang. Turlederen vil organisere indkøb til fælles morgenmad, som vi sammen anretter. Aftensmaden spiser vi på restaurant i nærheden.

Prisen inkluderer:

· Lokalkendt, dansk guide Jørgen Pedersen

· Turleder Kirsten Brandt fra DVL

· Flyrejse fra København eller Aalborg til Tenerife t/r

· Transport med bus og færge fra lufthavnen til hotellet t/r

· 3 nætter på turistklassehotel i Vallehermoso

· 4 nætter på lejlighedshotel i Valle Gran Rey

· Halvpension fra aftensmad på 1. dagen til morgenmad på 8. dagen

· Transport med lokal bus ifm. vandringer som beskrevet

 

Prisen inkluderer ikke:

· Afbestillingsforsikring

· Rejseforsikring

· Måltider, der ikke er nævnt

· Drikkevarer

· Drikkepenge

Tilmelding til Fyrholt Rejser

Når din tilmelding til Fyrholt Rejser er sendt, bedes du sende en e-mail med dit DVL-nummer til ki6akwb@gmail.com til turleder Kirsten Brandt.

Mødested på kort

Indlæser…