Nordlys, samekultur og sneskovandring i TROMSØ.

Drømmer du om arktisk eventyr med det magiske nordlys, så er Tromsø et af de allerbedste steder at tage til. Samtidig kaldes Tromsø 'Nordens Paris', så der er også fine byoplevelser i vente. Vi skal opleve sneskovandring, samekultur med rensdyrslædekørsel og så jagter vi naturligvis nordlyset.

Det kan du glæde dig til

Tromsø ligger nord for Polarcirklen, og er et af de bedste steder af opleve nordlys. Vi har lagt turen ved nymåne, så nordlyset vil være allertydeligst. Tromsø er dog så meget mere: det er Nordnorges centrale by, og her er en rig historie og kultur; samerne har vinterkvarter lige uden for byen, så det skal vi selvfølgelig også opleve med rensdyrslædetur, rensdyrfodring, et samisk måltid mad og underholdning med historier og en ”joik”, samernes traditionelle folkesang. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter, fx nordlystur på snescooter.

Vi bor i centrum af byen på et hyggeligt hotel, hvor vi spiser fælles morgenmad hver dag, og vi vandrer på sightseeing rundt til byens største højdepunkter.

Pris: 9.995 kr. (tillæg for enkeltværelse 4.000 kr.)

Her kan du tilmelde dig vandreferien fra den 10. november 2023 kl. 18.

Dagsprogram

Dag 1: Danmark til Tromsø

Vi flyver fra København direkte til Tromsø, og kører derefter med transferbus ind til byen. Vi bliver indkvarteret på vores hotel.

Derefter er det tid til at gå lidt på opdagelse i byen. Tromsø ligger meget smukt, omgivet af fjelde og storslået natur, her, hvor en aktiv by og arktiske oplevelser går hånd i hånd. Meget af Norges arktiske historie udgår herfra,

Vi går en lille orienteringstur og gennemgår programmet for de kommende dage.

-/-/-

Mulighed for at deltage i fælles aftensmad på restaurant Egon (mod særskilt betaling).

Dag 2: Vandring med snesko på Kvaløya.

Vi tager på en sneskovandring. Vi skal opleve den skønne, vilde natur og nordnorske elementer, når de er bedst. Turen starter med en naturskøn 40 minutters køretur på øen Kvaløya. Ved ankomsten lærer vi at bruge sneskoene, inden vi begiver os ud på eventyret. Vi går op på en af de mindste toppe, hvor vi bliver belønnet med en fantastisk udsigt over de majestætiske omkringliggende bjerge og fjorden, forudsat vejret er til det.

Vi stopper et par gange under sneskovandringen for at hvile, tage billeder og høre om den nordnorske region og det arktiske miljø. I en længere pause serveres varme drikke og lefse – en lokal sød snack.

Højden til toppen er lige under 400 m. i snedækket terræn, der kræves ingen tidligere sneskoerfaring.

Efter denne spændende oplevelse er der nogle timer fri disposition, inden du kan deltage på en ektraudflugt mod særskilt betaling. Turleder fra DVL Grethe Rønholt deltager på turen.

M/-/-

Mulighed for ektraudflugt med særskilt betaling: Aftenudflugt på snescooter. Turleder fra DVL deltager.

Snescooterudflugt i varieret terræn på lokalt brugte spor, og en aftentur giver gode muligheder for at opleve nordlyset, når himlen er klar. Når du kører snescooter om aftenen uden for byens lys, kører du ind i den mørke nat, hvor sne og frost og træernes mørke silhuetter hersker. Forhåbentligt er det klart vejr, så himlen er oplyst af stjerner og måske også nordlys.

Vi kører først til snescooter-basen uden for byen. Ved ankomst til base camp klæder vi os i varmt vinterudstyr og begynder eventyret med sikkerhedsinstruktioner og en praktisk demonstration. Så er det tid til at følge vores 20 km snescootersti, der fører dig frem til de snedækkede bjerge. Vi stopper under turen for at tage billeder og lege i sneen. Man kører i par med én chauffør og én passager pr. snescooter og masser af muligheder for at skifte plads under den op til to timer lange snescooterudflugt.

Når vi kommer tilbage til basen efter snescooterturen, slapper vi af og varmer op med et varmt måltid i den hyggelige lejr, inden vi tager tilbage til Tromsø. Turen varer i alt ca. 7 timer

Turen starter sidst på eftermiddagen og inkluderer en sen aftensmad. (Turen er ikke kun for DVL)

OBS begrænset antal pladser.

Pris pr. person: 1675 kr.

Dag 3: Guidet byvandring og dagsbillet til

Vi møder lokale guide, som i løbet af de kommende par timer leder os rundt til nogle af Tromsøs seværdigheder. Guiden fortæller os om byens fascinerende historie og kultur, og vi hører om ikoniske monumenter, bygningsværker og steder såsom Ishavskatedralen, havnen og Storgata.

Vi får udleveret et ”Trømsø Pass”, som gælder 1 dag. Det giver os gratis adgang til Polarmuseet, Ishavskatedralen, Norges Arktiske Universitetsmuseum, det arktiske oplevelsescenter Polaria samt Vitensenteret (Nordnorsk Vitensenter Tromsø) samt 24 timers gratis bustransport. Vi kan planlægge eftermiddagen i mindre grupper afhængig af interesser.

Sidst på eftermiddagen mødes vi ved Ishavskatedralen, som vi sammen besøger. Derefter går vi til Tromsø-svævebanen og tager den op til Storsteinen. Mørket sænker sig stadig tidligt over byen, og vi håber på klart vejr. Toppen af Storsteinen ligger 421 moh, og der er en spektakulær panoramaudsigt over byen med alle lysene i den klare polarnat og de omkringliggende øer, Svævebanen er også en nem måde at finde et godt sted at se nordlyset.

På toppen ligger Fjellstua-restauranten, og der er bestilt bord til dem, der har lyst til at spise aftensmad her. Vi håber på, at vi også ser nordlyset.

Efter denne oplevelse tager vi svævebanen til nederste station, og herfra er der ca. 45 minutters gang til vores hotel. 

M/-/-

Dag 4: Samekultur, rensdyrslædetur og rensdyrfodring

I dag venter der os en uforglemmelig oplevelse i samernes rige, et af turens absolut højdepunkter.

Rensdyrene og samerne har levet og arbejdet i dette område i århundreder, men er først inden for de seneste år begyndt at indvie ikke-samere i deres kultur og livsførelse. 

Vi lægger ud med at gå ned i byen og derfra køre derfra ca. 30 minutter ud til samernes lejr. Her møder vi nogle medlemmer af familien Oskal, der vil dele en meget gammel og vigtig del af deres liv med os: rensdyrhold og rensdyrslædekørsel.

Vi oplever fodringen af rensdyrene, der er samernes værdsatte og livsvigtige husdyr. Rensdyrene lever vildt det meste af året og er i lejren i nogle måneder om vinteren for at beskytte dem mod rovdyr og barske forhold. Vi oplever fodringen på nært hold, og senere venter en rensdyrslædekørsel rundt om lejren og langs kysten.

Vi bliver derefter inviteret indenfor i en gamme, som er en traditionel samehytte. Her får vi serveret varme drikke og et traditionelt samisk måltid, som bliver tilberedt over bålet. Bagefter går vi over til den traditionelle lavvu, som er det samiske hyrdetelt for at samles om bålet og lytte til historier om samisk kultur og livet som rensdyrhyrde. Den samiske guide kan også lave en joik, som er den traditionel samiske sang for os. 

Efter et par timer på egen hånd, har du mulighed for at deltage på ektraudflugten, hvor turleder fra DVL Grethe Rønholt deltager. Turen er mod særskilt betaling og inkluderer et let aftensmåltid.

M/F/-

Mulighed for ektraudflugt med særskilt betaling: Evening Cruise Arctic Light. Turleder fra DVL deltager.

Tag med på et Arctic Light Adventure Lige så fornøjelig som de lange og lyse sommeraftener – når midnatssolen maler himlen orange – er vinterens smukke galleri af uendelige blå nuancer. Og pludselig kan mørket skifte over til et spektakulært nordlysshow.

Fiskehandler Dragøys lækre fiskesuppe med brød & aioli medfølger og serveres, mens vi sætter farten ned. Nyd måltidet på dækket eller i loungen nedenfor og find passende drikkevarer i vores bar med fuld licens. Termodragter og varme tæpper til rådighed, så du kan holde dig varm og komfortabel. Velkommen til en ægte kystoplevelse under det arktiske lys!

Bådens historie: Båden blev bygget i 1917 og var oprindelig en fragtbåd til fisk, kul, dyr og byggematerialer. Fiskeri efter rejer og lodde kom senere til. Efter mange års hårdt arbejde blev båden totalrenoveret fra 2016 – 2019, hvilket gør den til et certificeret konserveringsprojekt. I 2021 blev arbejdet og dedikationen til at bevare denne båd belønnet med Tromsø Kulturfællesskabspris. Velkommen til et fantastisk stykke norsk historie! Turen starter først på aftenen og inkluderer aftensmad. Turen varer i alt ca. 3 timer. (Turen er ikke kun for DVL)

OBS begrænset antal pladser.

Pris pr. person: 950 kr.

Dag 5: Hjemrejse

Vi har dagen til fri disposition, Der er mange ting, du kan foretage dig i byen. Hvis du har lyst til en tur på ski, kan du leje ski og støvler. Du kan også deltage i ekstraudflugten med Hundeslæde, hvor turleder Grethe Rønholt deltager. Turen er mod særskilt betaling.

Sidst på eftermiddagen kører vi i lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

M/-/-

Mulighed for ektraudflugt med særskilt betaling: Hundeslædetur. Turleder fra DVL deltager.

Tag med på en morgentur med hundeslæde på Breivikeidet, der ligger 45 minutters kørsel fra Tromsø, ved porten til Lyngsalperne. Dette område giver dig en fantastisk udsigt over de majestætiske bjergtoppe (op til 1400 meter!) og fjorden på samme tid!

Vores tur involverer 60-75 minutters hundeslædekørsel på en spændende tur langs træklædte stier og gennem åbent terræn. En orientering om, hvordan man håndterer slæden, vil blive givet inden turen. Det er ikke så svært, da hundene er ivrige efter at løbe og følge holdet foran dem. Under turen vil du være kørende og en del af et hold sammen med dine hunde. Der er 2 personer om hver slæde, og der er mulighed for at skifte plads undervejs. Hundeslædeguiden leder grupper på 3-4 gæstehold hver. Hvis du rejser alene, vil du blive teamet op med en anden single deltager eller en af ​​hundeslædeguide.

Efter eventyret går vi indenfor for at varme op ved pejsen og få et traditionelt frokostmåltid med elg- eller rensdyrgryderet og varme drikke. Breivikeidet har en stor bestand af elge og rensdyr om sommeren. Vi vil fortælle dig historien om elgen, Alaska huskyerne og hverdagen for vores 4-benede venner. Turen varer i alt 5 timer og starter tidligt om formiddagen, og inkluderer en let frokost. (Turen er ikke kun for DVL)

OBS begrænset antal pladser.

Pris pr. person: 1.700 kr.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad xx

Praktisk information

Minimum- og maksimumantal

Der skal være mindst 10 personer tilmeldt senest 35 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke er opnået 35 dage før afrejse, forbeholder vi os ret til at annullere rejsen. Vi henviser til vores generelle betingelser.

Der vil være maksimum 18 deltagere på rejsen.

Sidste frist for annullering

Hvis rejsen ikke kan gennemføres pga. for få tilmeldinger, vil den blive aflyst senest 35 dage før afrejse.

Måltider

Inkluderede måltider er angivet under hver dagsbeskrivelse

M = morgenmad

F = frokost

A = aftensmad

= intet måltid inkluderet

Vandflaske og madkasse

Medbring en god vandflaske og en madkasse. På flere af vandringerne skal vi selv bære vores drikkevarer og frokost. Din turleder råder og vejleder om frokost og drikkevarer.

Turleder

Grethe Rønholt fra DVL

Lokale guider fra Tromsø

Indkvartering

Vi bor på det 3-stjernede Smarthotel Tromsø, der ligger i hjertet af byen.

Tekst til pop-op

Det 3-stjernede Smarthotel Tromsø ligger i hjertet af byen med meget kort afstand til Storgata, Rorbua og Skarven. Det arktiske oplevelsescenter Polaria ligger knap 10 minutters gang fra hotellet.

Alle værelser har eget bad og toilet samt god bruseniche, TV med integreret chromecast, lille skrivebord og gode senge fra DUX.

Hotellet har gode fællesområder, et hyggelig bar og morgenmadsrestaurant.

Afrejse:

Datoer: 11. – 15. februar 2024

Pris: 9.995 kr.

Tillæg for enkeltværelse: 4000 kr.

Der er mulighed for dele-værelse (med en person af samme køn)

Inklusiv

Prisen inkluderer:

·Turleder fra DVL Grethe Rønholt

·Flyrejse fra København til Tromsø t/r

·4 overnatninger på 3-stjernet hotel

·4 x morgen

·1 x frokost (i samelejr)

·Lokal guidet snesko-vandring på Tromsøya, inkl. sneskoleje

·Lokal guidet udflugt til samerne inkl. rensdyrslædekørsel

·Lokal guidet byvandring

·Tromsø Pass, heldags

Eksklusiv

Prisen inkluderer ikke:

·Afbestillingsforsikring

·Rejseforsikring

·Måltider ud over de nævnte

·Drikkevarer

·Drikkepenge

Her kan du tilmelde dig vandreferien fra den 15. november 2023 kl. 8.

Hvad er en vandreferie med DVL

Turen er arrangeret af Kirsten Aagård, FYRHOLT Rejser. Medlem af Rejsegarantifonden Reg Nr 3486

Se evt. flere billeder på Fyrholts hjemmeside under Tromsø.

Mødested på kort

Indlæser…