Påskevandring på Hærvejen AFLYST

AFLYST

Vi går udvalgte ruter, hvor vi starter ved Hald Hovedgård og slutter i Jelling – Kongernes by, hvor vi vil få en inspirerende historisk rundvisning. Vi kører sammen i bus fra Dannebrogsgade i Odense til Hald Hovedgård, hvor vores vandring starter. Vi har bestilt bussen til at transportere os alle dage, så vi bliver hentet og bragt fra vandrerhjem og tilbage igen. Vi skal bo på Viborg Vandrerhjem, hvor vi får fuld forplejning fra torsdag aften til og med frokost mandag (ekskl. drikkevarer). Vi skal gå mellem 12 og 23 km pr. dag. Turledere: Birte Leth Pedersen tlf.: 61284107, Lise og Erik Juul Knudsen tlf.: 20293185. Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr. 3860, -tillæg for enkeltværelse kr. 600. Prisen inkluderer også sengelinned, håndklæder, transport og guidet rundvisning i Jelling. Depositum kr. 1000. betales ved tilmelding. Restbeløbet indbetales senest d. 1/3-21. Husk madpakke mv. til frokost torsdag. Tilmelding til erikjuul@webspeed.dk senest. d.30/1-21. Kun for medlemmer af DVL.

 Minimum deltagerantal 26.

Program:

Torsdag: Hald Hovedgård til Ulvedal plantage

Vi starter ved Hald Hovedgård, hvor vi begynder vores tur med at se nærmere på området omkring ruinen ved Hald. Frokost ved Hald sø inden vi vandrer ad hærvejen gennem Dollerup bakker og videre gennem landbrugs– og plantagelandskaber. Bussen henter os ved Ulvedal plantage og kører os til Viborg Vandrehjem.

Fredag: Ulvedal Plantage til Bølling Sø

Vi kører til Ulvedal Plantage og vandrer videre ad den smukke hærvej til Bølling Sø, hvor vi igen bliver hentet af vores bus. Denne tur er præget af plantage og moseområder samt flere historiske markeringer.

Lørdag: Bølling sø til Vrads

Vi fortsætter fra Bølling sø og har igen i dag en meget smuk vandring med skov og plantage foran os til Vrads. Vi vandrer gennem Vrads Sande med klitter, lynghede og søer.

Søndag: Vrads til Gudenåens udspring

Vi fortsætter ad hærvejen, hvor vi slap i går tæt ved Vrads. Turen i dag er igen plantage og hede. Vi slutter dagens vandrig nær ved Koutrupgård naturcenter tæt på, hvor Gudenåen og Skjern å har deres udspring. Det er værd at opholde sig lidt ved.

Mandag: Galgebakken til Jelling.

I dag skal vi gå ind til Jelling. Vi starter ca. 12 km før Jelling, så vi kan gå ind i byen. Terrænet er primært åbent landbrugsland med småskove. Vi ankommer til Jelling ved 12-tiden, hvor vi spiser vores medbragte mad. Efter frokost er der planlagt en rundvisning ved en guide fra Jelling Museum. Rundvisningen varer 45 min. og foregår ude i monumentområdet på vandring mellem høje, runestene, skibssætning og palisade med fortællinger fra Jellings fantastiske fortid. Derefter kan vi frit besøge museet, hvis der er interesse for det. Vi slutter vores påsketur ved 15-tiden og siger tak for denne gang, hvorefter vi begiver os hjemad, med forventet ankomst i Odense ved. 17-tiden.

Mødested på kort

Indlæser…