Pinsetur i det øst / midtjyske landskab

Turen har base på Vandrehjemmet Danhostel Viborg. Vandreture: Bølling Sø - Hald Sø/Dollerup Bakker - Kongenshus Hede og Mindepark - Hegedal/Bramslev Bakker. Flere af turene er i kuperet terræn. Pris: kr. 2.850,- pr. deltager i delt dobbeltværelser, bad/toilet, fuld forplejning mm. Tilmelding fra: 3. januar 2022 kl 8.00, på tlf. eller e-mail: comoe@mail.dk / omc1947@gmail.com. Turbeskrivelsen kan ses på DVL.dk eller kontakt turlederne.

Foto: Conny Thomsen/Vagn Olsen

Billede: Fra Kongenshus Mindepark

Pinseturens faste base er på Danhostel Viborg.

Fredag den 3. juni, starter vi fra Frederikssund Station kl. 7.30 i private biler. Overfart via Odden – Århus og videre til Bølling Sø. En vandretur omkring søen på 12 km, sværhedsgrad: Grøn/3/4.

Søen opstod for 12.000 år siden og forsvandt i 1870-erne da den blev afvandet, i 1994 blev der banet vej for et naturgenopretningsprojekt med en sø på op til ca. 360 ha. De mest spændende fund der er gjort i forbindelse med tørvegravningen er de to moselig – Tollundmanden og Ellingpigen.

Indkvartering på Vandrehjemmet ca. kl. 17.

Lørdag kører vi til Hald Sø/Dollerup Bakker for at gå i et flot og kuperet terræn. Vi starter ved ”Hald Ruin” med udsigt over ”smørklatten i Danmarks istidsgeologi” Hald Sø. Fortsætter omkring ”Inderøen” og videre i ”Dollerup Bakker” hvor det højeste punkt er på 63 m. Turen er på ca. 10 km og en sværhedsgrad: Blå/rød/3.

Søndag er det Kongenshus Hede og Mindepark der står for tur. Den ligger på en smeltevandsslette med dale, gravhøje, vadested og hulveje. Mødepladsen, er omkranset af 87 mindesten for personer der har stået i spidsen for hedeopdyrkningen af Danmark. I den flotte slugt, er der rejst 434 sognesten og 39 herredssten. Turen er på 9 km, sværhedsgrad: Blå/rød/3-4.

Efter aftensmaden, vil turleder Vagn Olsen, fra Viborg Afdeling guider os rund i det spændende Viborg.

Mandag efter morgenmaden, forlader vi vandrehjemmet og kører mod Hobro. Nærmere betegnet Hegedal/Bramslev Bakke, der ligger på nordsiden af Mariager Fjord. Vi skal rundt i et fantastisk og kuperet område med panoramaudsigt. Turen er på 10 km, sværhedsgrad: Rød/3.

Efter dagens tur og mætte af de mange oplevelser vender vi næsen hjemad. Sejler fra Århus med forventet hjemkomsten i Frederikssund kl. ca. kl. 21.30.

Vi forebeholder os ret til ændringer i dagspogrammet.

Pris: kr. 2.850 pr. deltager, dækker 3 overnatninger i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet. 3 x morgenmad/smør selv madpakker/aftensmad og aftenkaffe. Leje af linned, transport til og fra Frederikssund incl. de daglige ture m.m.

NB. Drikkevarer til aftensmaden skal købes på stedet.

Tilmelding fra 3. januar fra kl. 08.00 på tlf. 2374 1753 e-mail: comoe@mail.dk eller tlf. 2660 7699 e-mail: omc1947@gmail.com.

Indbetaling af depositum kr. 1.000,- overføres via Netbank til reg. 1551 kto. 6211402 senest den 31. januar, tilmeldingen er herefter bindende. Restbeløbet kr. 1.850,- overføres senest den 29. april.

Husk ved tilmelding at oplyse: navn, adresse, tlf.nr., e-mail adr., medlemsnummer og om du har bil.

Turen gennemføres ved min. 20 deltagere.

Medbring: Madpakke og drikke til fredag, solide vandresko/støvler er nødvendig, vandrestave vil være en god ting samt højt humør.

Foto: Conny Thomsen/Vagn Olsen

Billede: Fra Bramslev Bakker

Foto: Conny Thomsen/Vagn Olsen

Billede: Fra Bramslev Bakker med udsigt

Mødested på kort

Indlæser…