Sheltertur med strandsafari og fuldmånetur på Aarø

Aarø er Lillebælts perle. På denne sheltertur får du øens natur ind under huden med strandsafari, fuldmånetur og turen i fuglereservatet. Vi griller, spiser vild mad, de lokale specialiteter og besøger vingården. Vi nyder solnedgangen over vandet fra shelteren hvor vi sover. Sovepose, underlag mm medbringes.  Pris kr. 50 dækker færge og andre fællesudgifter, betaling ved ankomsten. Mad og drikkevarer indkøbes i fællesskab. Turen flyttes ved dårligt vejr. Tilmelding efter "først til mølle" og senest 1. juli til erlingnaturguide@gmail.com.

 

 

Foto: Solnedgang over Aarø havn.

Du vil opleve det meste af Aarø på denne sheltertur. Aarø er en naturskøn ø i Lillebælt tæt på udmundingen af Haderslev Fjord. Den lille ø på 566 ha ligger kun 7 – 8 min. sejlas fra fastlandet og kystlængden er kun 22 km – så vi kan gå rundt. Vi går på stranden, ser klinten med digesvalekolonien, strandengene og fugletårnet. En lang tange på 5 km kaldet Kalven, strækker sig fra øen ud i Lillebælt. Kalven er et naturreservat på 30 ha som er åben fra 16. juli og her er  fuldmåneturen tirsdag aften.

Aarø er en hyggelig ø og vi går en "bytur" gennem øens maleriske lille by med smalle gader, stengærder, hegn og smukke slægtsgårde. Den lille kirke kaldes Julekirken og den besøger vi også.  Aarø var Tysklands nordligste ø i tiden fra krigen med Prøjsen i 1864 og til genforeningen i 1920.  Den historie hører du om under turen, en historie om "Den Store Krig, krigsfanger, ubåde – og den er helt forskellig fra historien i det øvrige Danmark.

Vi overnatter i en shelteren der ligger smukt tæt ved havnen. Solnedgangen over vandet kan ses fra shelteren. Her er kun plads til 6 personer, men der er mulighed for at opsætte et par mindre telte. Der er en ekstra shelter i Aarøsund, kun 8 min. sejlas derover. Den ligger smukt og der ses solopgangen over Lillebælt. Den vi tager i brug hvis der er tilstrækkelig tilmeldte. Der er også plads til 6 personer. "Booking" efter først til mølle princippet.
Oppakningen efterlader vi i shelteren, så du kun behøver at tage en turrygsæk med på turene.
Du kan også bestille overnatning i en af de mange B&B på øen. Spørg turlederen eller se B&B tæt på havnen her.

Maden køber vi på øen. Det bliver i vides mulig omfang lokale specialiteter, dvs. kød fra gallowaykvæget, vin fra vingården, lokale øl etc. Morgenmaden kan vi bestille i havnekiosken.

Tirsdag: Ankomst, indkvartering og frokost fra kl. 10 – 14. Derefter "bytur" med julekirken og et besøg på Brummers Gård og vingården. Indkøb. Fuldmånetur på Kalven med madpakke.

Onsdag: Strandsafari med indsamling af vilde urter. Grill med lokale specialister og aftenhygge.

Torsdag: Morgenmad/frokost og afrejse.

Økonomi:  Pris kr. 50 dækker færge og andre fællesudgifter og betales ved ankomsten. Under opholdet foretager vi indkøbene på øen og deler omkostningerne. Turen gennemføres kun ved godt vejr. Er der udsigt til udbredt regn, blæst etc. flyttes turen. Du vil derfor få besked min. 5 dage før, om turens gennemførelse og evt. flytning.

Medbring: Madpakker til dag 1, drikkekrus/glas, bestik, sovepose, underlag, kikkert.

Mødested: Årøsund Havn, 6100 Haderslev. Færgeafgang kl 10:15. Timedrift – hvis du kommer senere, parker bilen og tag færgen over.
Shelterplaceringen er i gåafstand fra færgelejet, ved lystbådene.
Der er busforbindelse fra Haderslev til Årøsund.

 

Mødested på kort