Slesvig, Gottorp, Dannevirke, museerne og Hedeby

Weekendtur til Slesvig, byen, der var dansk engang. Kendt fra historien med navne som Knud Lavard og Erik, Abel og Kristoffer. Her i det omgivende historiske landskab vil vi vandre, og møde historiske steder, hvoraf skal nævnes Dannevirke, Hedeby med dens vold samt Slesvig by med Gottorp slot. Vandreturene vil ikke stå alene, men kombineres med besøg i de udmærkede museer.

Gottorp Slot, Slesvig

Når vi ankommer fredag middag, besøger vi først Gottorp slot, hvorfra mange hertuger har udøvet deres dominans over hele hertugdømmet. Vi vil på museet lave en rundtur og stifte bekendtskab med det flotte jernalderskib, fundet i Nydam mose ved Sundeved, kort før 1864. Vi vil prøve at finde dupskoen med Nordens ældste runeindskrift, ligesom vi i en anden afdeling, kan lære en masse om fortidens mennesker i museets samling af moselig, som i Danmark kun findes mage til på Moesgård og på Silkeborg museum. Senere på dagen begynder vi på en travetur gennem den meget interessante Slesvig by, hvor ikke mindst Domkirken er et highlight med den enestående altertavle.

Dannevirke hovedvold, Slesvig

De næste dage vil vi desuden komme uden for byen, langs Slien. Vandre på Dannevirke volden , opleve en masse, samt høre om de nye arkæologiske opdagelser ifm. senere års udgravninger på stedet. Alt i alt skulle det blive til godt kendskab til fortiden, i dens forskellige tidsafsnit, hvoraf vikingetiden er dominerende på dette sted, suppleret med udstillede plancher og genstande på de talrige museer.

Prisen for arrangementet er 2200 kr. der dækker ophold på Hohenzollern hotel, Slesvig i dobbeltværelse, plus entreer til Gottorp. Enkeltværelse koster 300 kr. ekstra. Husk PAS.

Tilmelding fra 10. januar 2023 og betaling senest 10. april 2023. Konto. 9570 11864503, mrk. Slesvig . Mail adresse: nielsmusik484@gmail. com

Mødested på kort

Indlæser…