Trækstien fra Silkeborg til Bjerringbro

Tag på vandretur i pramdragernes fodspor langs Gudenåen og få et indblik i en spændende kulturhistorie og en smuk, særegen natur. Turen starter i den hyggelige og smukt beliggende by Silkeborg og følger Gudenåens bugtede løb til den løber igennem Bjerringbro. Åen og naturen omkring skaber i sammenspil et helt særligt miljø, og Gudenådalen har gennem alle tider tiltrukket dyr og mennesker. Der er fundet spor af bebyggelse fra stenalderen. Og fra middelalderen og frem til i dag har Danmarks længste vandløb spillet en vigtig rolle som transportvej, fiskevand, kraftkilde og ikke mindst som rekreativt område.

Maks. antal deltagere: 12 personer. 

Pris 2600,-.  Evt. tillæg for enkeltværelse kr. 1.200

Se dagsprogram og tilmelding på dvl.dk/ferier


På turen vandrer man ad den gamle pramdragersti, Trækstien, som går langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Hele ruten er i alt ca. 75 km og på denne 3-dages tur vandrer man ca. 40 km. Stien er oprindeligt trampet af pramdragere og heste, som, særligt i sidste halvdel af 1800- tallet, trak pramme med varer og gods mellem de to jyske byer. Man følger vandets rolige løb gennem skove og moser, over enge, under broer, gennem byer og forbi søer. Undervejs oplever man stilhed, storslået natur og et rigt dyreliv. Man overnatter og spiser på de oprindelige pramdragerkroer og bagagen bliver kørt til næste overnatningssted, så du kan nyde vandringerne.

  • Oplev Gudenådalens fantastiske natur, rige dyreliv og spændende kulturhistorie
  • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted
  • Bo på gamle, hyggelige pramdragerkroer langs åen – midt i det smukke landskab
  • Ruten passerer Danmarks største kunstige sø og vigtigste vandkraftværk, Tangeværket
  • Mulighed for at ankomme en dag før eller bliv en dag længere og oplev Silkeborg og det smukke Søhøjland eller Bjerringbro

    Dagsprogram (klik her)

    Tilmeldingsskema (klik her)

Mødested på kort

Indlæser…