Tyskland – Påskevandringer på Rügen 2024

Rügen opleves fra vandrestier langs Østersøens varierede kyststrækninger. Fra Schaprode sejler færgen os til den bilfri ø Hiddensee, på størrelse med Anholt. Vi går langs kysten med udsigt til øens højeste punkt, Bakenberg (72 m o.h.) Nationalpark Jasmund med henved 70 mio. år gamle kridtklinter er et tilløbsstykke. Området inkluderer også en bestand af gamle bøgetræer som i 2011 blev optaget på UNESCO´s verdensarvsliste. Trætoppevandring, et dæk i flere etager som giver den besøgende imponerende udsigter.

Vi ser Hitlers feriecenter Prora, som pga. krigen aldrig kom i brug. I dag forvandles området til moderne ferieboliger, vandrehjem og et hotel. Der er et tilhørende museum som kan besøges.

Onsdag 27.marts – mandag 1.april – 2024

Pris. Kr. 7.099,-

Dagsprogram

Teknisk rejseudbyder: Vikingbus Rejser.CVR:33758006

Rejsegarantifonden nr.3402.

Vikingbus Rejser: Kirsten Brandt, mobil: 2398 1917. mail:ki6akwb@gmail.com

Turleder DVL, afd. Kolding: Grethe Rønholt, mobil: 2684 2897, mail:grethe.roenholt@gmail.com

Tilmeld dig ved at udfylde denne formular

1.dag – onsdag d. 27. marts

Opsamling:

Fredericia Station Øst kl.09:00

Kolding ved Godset kl.09:15

Fremme på Rügen, indkvarteres vi på Soibelmanns Hotel Rügen, Bergener Strasse 1, 18573 Samtens Rügen.  (-/-A)

2.dag – torsdag d 28. marts

Bodden Panoramaveg.

Efter en hel dag i bussen, og en god nats søvn er vi klar til at opleve naturen på Rügen.

Efter morgenmaden kører bussen os til Neuenkirchen hvor dagens vandring begynder. Vi følger stien langs Tetzitz-søens bred, hvorefter stien går igennem et uberørt landskab, Grosser Jasmunder Bodden. Stien er kvalitetsmærket af det tyske vandreforbund som en ”Qualitätswanderweg.” Landskabet vi kommer igennem er generelt fladt eller med bløde bakker. Vi kommer gennem stille skove samt åbne eng- og strandarealer. Havørne er hjemmehørende i Bodden-regionen og kan med lidt held observeres over vandet. Fremme i Ralsweik møder vi bussen som kører os til vores hotel.

Dagens vandring er ca.12-14 km. (M/-/A)

3.dag – fredag d. 29.marts

Bussen kører os til Schaprode, hvorfra færgen sejler os til den bilfri ø Hiddensee. I Vitte kommer vi forbi det sommerhus, som den verdensberømte danske stumfilmstjerne Asta Nielsen og hendes russiske samlever opholdt sig i. Øen Hiddensee ved den tyske østersøkyst, har siden slutningen af 1800-tallet været et populært feriested for kunstnere og videnskabsfolk. Vi fortsætter nordpå mod Kloster med udsigt til øens højeste punkt, Bakenberg (72 m o.h.) Her er det muligt, mod betaling at komme på hestevognstur øen rund. Vi går tilbage gennem det flade landskab med lyng, blåbær og enebærbuske til Vitte, hvor færgen sejler os retur til Schaprode. Her venter bussen, og vi kører til hotellet.    Dagens vandring ca.10 – 12 km.        (M/-/A)

4.dag – lørdag d. 30. marts

Efter morgenmaden kører bussen os til Binz. Her venter en panoramisk udsigt fra det ægformede tårn med dæk i flere etager. Vi begiver os ud på trætoppe vandring med spektakulære udsigter, 300meter op og 300meter ned. Vandringen fra indgangen til toppen af tårnet og ned igen, tager ca. 2 timer. Der er ingen toiletter i tårnet. Ved indgangen til tårnet er der en Café hvor frokosten kan nydes. Bussen fortsætter mod Prora, Hitlers 5 km. ferieboliger for Tyske arbejdere. På grund krigen, kom ferieboligerne aldrig i brug. I dag er området under forvandling til moderne ferieboliger, vandrehjem og hotel. Vi kan stadig se de oprindelige boliger med tilhørende museum. Efter besøget kører vi tilbage til vores hotel.(M/-/A)

 

5.dag – søndag d. 31. marts

Nationalpark Jasmund med udsigt til de hvide kridtklinter.

Efter morgenmaden kører bussen os til Nationalpark Jasmund hvor dagens vandring starter i Sal of Hagensches Baunhaus. Nationalpark Jasmund blev anlagt i 1926 som et modsvar på at lave området til et stort kridtbrud. Nationalpark Jasmund er optaget på UNESCOs verdensarvsområde. Vi vandrer langs klintekysten og gennem bøgeskoven frem til Königsstuhl, det tyske svar på Møens Klint. På dagens vandringen har vi udsigt ud over Østersøen. Fremme ved besøgscenteret får vi en audioguidet tur gennem kridtklippens tilblivelse. I forbindelse med besøgscenteret er der bygget en vandrebro hvorfra vi ser ned på Köningsstuhl. Bussen henter os i Lohme, hvorfra vi kører til vores hotel.

Dagens vandring ca. 12 km.     (M/-/A)

6.dag – mandag d. 1. april

Efter morgenmaden påbegyndes hjemturen. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet på grundlag af de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer.

      

 Påsken 2024 falder meget tidligt på året (sidst i marts) så husk varmt tøj.   

                                           

 Inkluderet i rejsens pris:

 Kaffe, rundstykker og pålæg

 5 x overnatning i delt dobbeltværelse. 

 5 x aftensmad (3-retter eller buffet) på hotellet

 5 x morgenmad på hotellet

 Entre til Trætoppevandring

 Færge t/r til Hiddensee

 Besøg ved Köningsstuhl

 Besøg på Prora muséet

 Dansk og Tysk moms

 Udvidet ansvarsforsikring

 Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 999,-

Ikke inkluderet i rejsens pris:

  Frokost alle dage

  Drikkevarer

  Øvrige entréer

  Yderlige forplejning

Læs også: Hvad er en vandreferie med Dansk vandrelaug

 Din tilmelding sendes automatisk til turleder Grethe Rønholt (e-mail: grethe.roenholt@gmail.com).

Mødested på kort

Indlæser…