Vandreferie i naturskønne Nordportugal

Det kan du glæde dig til:

Vandring langs Minho floden ad den portugisiske kystcamino med udsigt til fortidens ærkefjende Spanien,besøg i historiske kasteller, vildmarksområdet Nationalpark Peneda-Gerés med granitbjerge,kløfter og dyreliv. I nationalparken vandrer vi ad hyrdestier og romerske hærveje. Rejsen rundes af med vandring i Vila do Conde og langs Atlanterhavet.

Dagsprogram:

Den 25. september – 02. oktober 2023

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 9.995,-

Tillæg med enkeltværelse: Kr.11.495,-

Teknisk rejseudbyder: Fyrholt Rejser. CVR nr.43646966. Rejsegarantifonden: 3486

Turleder Fyrholt Rejser: Danske lokalboende Rasmus Forman

Turleder afd. Kolding: Kirsten Brandt, mail:ki6akwb@gmail.com. Mobil: 23981917.

Tilmeld dig ferien her

Rejsebetingelser Fyrholt Rejser

Hvad er en vandreferie med Dansk Vandrelaug (klik her)

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan blive byttet rundt på de enkelte dage i forhold til vejret.

Dag 1: Ankomst til Minho-dalen

Vi tager tidligt fra Danmark og flyver direkte til Porto, hvor vi ankommer om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi en time mod nord til det smukke område ved Minho-floden, som danner grænse mellem Portugal og Spanien. Det er en naturskøn egn rig på floder, skov og bjerge.

Her bor vi på Boega Hotel, et firestjernet hotel indrettet omkring en gammel herregård, som ligger et par kilometer uden for den charmerende by Vila Nova de Cerveira. Hotellet ligger højt og smukt i landskabet, hvilket giver os en fin udsigt over dalen og over til Spanien på den anden side af floden. Efter at være kommet godt på plads, går vi en eftermiddags tur, så vi lærer området at kende. Tilbage på hotellet er der mulighed for en tur i poolen og om aften har vi fælles middag, hvor vi hilser på hinanden og taler ugens program igennem. (-/-/A) Opstigning 100 m, Nedstigning 100 m, 2 timer

Dag 2: Vandretur op i bjergene og ned til Vila Nova de Cerveira

Efter morgenmaden begiver vi os ud på vores første længere vandretur. Vi starter med at gå 3 km af samme rute, som de portugisiske kystpilgrimme følger. Herefter drejer vi af og går op i bjergene udenfor Vila Nova de Cerveira. Efter 5 km når vi toppen af en bjergkam, hvor der står en smuk skulptur af en hjort, som er egnens kendetegn. Lidt nedenfor skulpturen finder vi en hvileplads, hvor vi spiser picnic og nyder udsigten. Efter velfortjent fælles frokost vandrer vi ned til Vila Nova de Cerveira, hvor Rasmus giver en rundvisning og hvor vi også besøger kastellet, som har været en vigtig del af portugisernes forsvar mod ærkefjenden Spanien.

Det sidste af eftermiddagen og aftenen byder på mulighed for at nyde byen og dens gode spisesteder eller spise på vores fine landhotel, som også har restaurant. (M/F/-) Opstigning 450 m, Nedstigning 450 m, 5 timer

Dag 3: Markedsdag og vandring langs Minho-floden

Efter morgenmad går vi ned til lokalbanen (3 km) og kører langs Minho-floden ind til den store grænseby: Valença. Her besøger vi det omfangsrige folkelige marked, som hver onsdag tiltrækker handlende og købere fra både Portugal og Spanien. Her bugner det med frisk grønt og frugt, fisk, sko, værktøj, klædestykker og beklædning, og der er også god mulighed for en bid mad.

Efter frokost besøger vi den gamle bydel, som ligger inde i et gigantisk kastel. Herefter tager vi lokaltoget i retning mod Vila Nova de Cerveira, men vi står af på den lille station Sao Pedro da Torre, så vi kan vandre 12 km ad den smukke gangsti, der går langs Minho-flodens bredder. Aftenen kan nydes i Vila Nova de Cerveira eller på vores landhotel. (M/-/A) Opstigning 150 m, Nedstigning 150 m, 4 timer

[Tilbageturen til Vila Nova de Cerveira kan gøres helt eller delvist med tog. Der er også mulighed for at vandre hele strækningen på den smukke flodsti, hvilket giver 2,5 times ekstra vandring]

Dag 4: Vandring ad gammel romervej og ankomst til naturparken Gerês

Efter morgenmaden tager vi afsked med den smukke grænseegn og kører med bus mod Gerês, som er Portugals største og bedst kendte naturreservat. Naturparken er kendetegnet af søer og store, flotte skovbeklædte bjerge. Området er desuden berømt for sine velbevarede romerske hærvejeveje, kaldet ”Geira”. Vi gør holdt i den vestlige del af naturparken og vandrer ad romervej langs den smukke sø: Vilarinho das Furnas. På turen kommer vi igennem gammel egeskov og undervejs passerer vi 2000 år gamle romerske milepæle. Efter fælles frokost på en god lokal restaurant, fortsætter vi til Gerés by, hvor vi skal bo på Adelaide Hotel. Et godt hotel midt i byen, som også giver adgang til svømmebad i en nærliggende park

(M/F/-) Opstigning 270 m, Nedstigning 270 m, 2-3 timer

Dag 5: Bjergvandring på hyrdestier

Dagens vandring starter fra hotellet og går ad den gamle hyrdesti, som fører fra bjergbyen op til græsningsarealerne højere oppe på bjerget. Vi har fælles picnicfrokost i dag. Turen bliver vores stejleste tur med op og nedstigninger Vi giver os dog god tid, så alle kan være med. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Gerês by, hvor der er mulighed for at booke tid i termalbadet, tage en dukkert i poolen eller besøge et af de nærtliggende udsigtspunkter.

(M/F/-) Opstigning 600 m, Nedstigning 600 m, 6 timer

Dag 6: Vandring til borg og jernalderboplads og besøg på vingård

Efter morgenmad forlader vi nationalparken for at drage til Atlanterhavskysten. På vej ud mod kysten gør vi holdt i Povoa de Lanhoso, hvor en smuk vandring fører os forbi byens gamle middelalderborg og til resterne af en jernalderboplads, der ligger udenfor byen i landlige omgivelser. Undervejs spiser vi frokost på en god traditionel restaurant.

Om eftermiddagen besøger vi vingården ”Solar”, som producerer den særlige Vinho Verde (”den grønne vin”). Vi får en rundvisning og får lejlighed til at smage på den lokale vin. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Vila do Conde, som ligger ud til Atlanterhavskysten cirka 30 km nord for Porto og hvor vores danske lokalguide Rasmus bor. Her bor vi på det 4-stjernede Hotel Santana, der ligger med smuk udsigt til Rio Ave-floden og det store gamle kloster. Aftensmad kan spises enten på hotellet eller nede i byen.

(M/F/-) Opstigning 350 m, Nedstigning 350 m, 3 timer

Dag 7: Langs Atlanterhavet

Efter morgenmad går vi fra hotellet og ned til Atlanterhavet. Herfra vandrer vi sydover ad en smuk gangsti, der går langs kysten og hvor vi kommer gennem både klitplantager og små fiskerbyer. Er man frisk, tager vi undervejs en dukkert i Atlanterhavet. Vi spiser frokost på en lokal cafe og hen på eftermiddagen kører vi med letbane tilbage til Vila do Conde. Her har vi et par timer fri, inden vi har fælles afskedsmiddag på en hyggelig tapas-restaurant i Vila do Conde.

(M/-/A) Opstigning 50 m, Nedstigning 50 m, 5 timer

Dag 8: Hjemrejse Efter morgenmad tager vi til lufthavnen i Porto, hvorfra der er afrejse midt på formiddagen. Vi lander i København midt på eftermiddagen. (M/-/-)

Sværhedsgrad

Vi vurderer denne rejse til sværhedsgrad 2, dog med elementer af sværhedsgrad 3. Vi vandrer både i bjerge ad gamle hyrdestier og på historiske romerveje, En dag vandrer vi ad en flodsti uden videre højdemeter, og en anden dag vandrer vi kystnært på en fin gangsti lavet i træ.

Praktisk information

Minimumstilslutning: 12 personer

Maximumstilslutning: 20 deltagere

Hvis der ikke er nok tilmeldinger senest 35 dage før afrejsen, forbeholder vi os ret til at aflyse rejsen, hvilket også vil ske senest 35 dage før afrejse.

Vandreledere:

Rasmus Forman, lokalt bosiddende i Portugal

Kirsten Brandt, Kolding afd., tlf. 2398 1917

Praktiske oplysninger:

I løbet af denne uge bor vi på 3 forskellige hoteller

3 nætter på Boega Hotel, et firestjernet hotel indrettet omkring en gammel herregård, som ligger et par kilometer uden for den charmerende by Vila Nova de Cerveira.

2 nætter på Adelaide Hotel der ligger i hjertet af nationalpark Peneda – Gerés

2 nætter på Hotel Santana i Vila do Condo, der er en kystnær by, ca. 30 km nord for Porto.

Prisen inkluderer:

Flyrejse fra København til Porto t/r

7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

7 x morgenmad

3 x aftensmad

3 x picnic eller frokost

Transport som beskrevet i dagsprogram

1 x vingårdsbesøg

Prisen inkluderer ikke:

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Måltider ud over de nævnte

Drikkevarer

Drikkepenge

Tilmeld dig ferien her

Rejsebetingelser Fyrholt Rejser

Hvad er en vandreferie med Dansk Vandrelaug

Mødested på kort

Indlæser…