Vandreferie til Askø, Femø, Fejø og Dodekalitten – weekendtur

Om fredagen sejler vi til Askø/Lilleø, går rundt i det lille samfund med kirke og masser af natur. Aftentur i Nakskov. Lørdag går turen til Femø, kendt fra jazzfestival og sukkerroer. Vi besøger Sønder- og Nørreby og går på opdagelse i den stedlige mose. Søndag vandring på Fejø, hvor vi smager på æblerne og hører historien om pæreskuderne. Se mere på dvl.dk/Sønderjylland.

Foto: Femø strandparti (kilde: Pixabay)

Vi vil i frugtsæsonen besøge tre øer i Lollandshavet, meget frugtbare, hver med deres specialiteter. Her, som så mange andre steder på småøerne, er der to øer, forbundet. Først Askø og Lilleø, med en lille dæmning. Den er opbygget som en kassedæmning af slagsen, dvs. 2 rækker sten, fyldt op med materiale.

Vi kommer over til et lille blomstrende samfund, der takket være en sommerhuskoloni stadig har sin købmand, ligesom kirken fortsat er samlingspunktet.

Vi vil som på de øvrige småøer igen gå i Achton Friis fodspor og kigge på gammelt og nyt undervejs.

Den næste ø vi besøger er Femø, kendt for jazzfestival og sukkerroer. Øen har to landsbyer, Sønder-og Nørreby, hvor navnlig den sidste indeholder charmerende steder. Også her har vi en dal, der delvis skærer øen midt over, og der er enkelte steder med bevaret natur, som f.eks. mosen, på den forholdsvis isolerede ø, der ligger 8 km fra fastlandet. Den sidste ø er Fejø, måske den mest interessante, med bugnende æble- og pæretræer, og med de gamle bevarede pæreskuder, som vi skal se nærmere på, og som stadig bruges den dag i dag.

Tilbage i Kragenæs vil vi gå op til Dodekalitten, en kæmpeskulptur med musikledsagelse. Her slutter turen.

11. til 13. september, 2020. Vandreferie på 3 øer i Lollandshavet.
Deltagerantal: Minimum 16. Vi mødes på Nakskov Vandrehjem (Gorvanns Minde), kl. 12:00.

Pris 1700 kr. der inkluderer ophold i 2 nætter med fuld forplejning samt billetter til 3 færger. Tilmelding til turlederen. Depositum 200 kr. indbetales på konto 9570 11864503 mrk. Lolland. Senest tilmelding og restindbetaling 1. juli 2020. Turleder Niels Asmussen, tlf. 61852496/74450496 mail: nielsmusik484@gmail.com

Mødested på kort

Indlæser…