Vandring ad østrig-ungarske forbindelsesveje i Montenegro – AFLYST

Tag på historisk vandring ad østrig-ungarske forbindelsesveje og mød olivenprofessor Moric, biavler Martinovic og Rakijaekvillibristen Baticevic i Europas måske smukkeste land, Montenegro.  

Turleder:
 Kirsten Brandt DVL og Balkanrejsers lokale guider


Rejseudbyder: Balkanrejser ApS.

Infomøde: AFLYST

 

Montenegro er et usædvanligt smukt og alsidigt land med en barsk bjergrig natur, som nærmest kaster sig selv i Adriaterhavet rolige klare vand.

Vi kommer godt omkring i det lille land, hvor vi indledningsvist koncentrerer vores aktiviteter omkring den UNESCO beskyttede by Kotor, som er tydeligt veneziansk inspireret. 

Når man går gennem Kotors smalle gader, kan man sagtens forestille sig handelslivet i den venezianske periode, og man forventer næsten at støde ind i en travl Marco Polo-lignende købmand med prægtig kåbe og stor fjerprydet hat, når man runder det næste gadehjørne. 

Mange af vandringerne i denne del af Montenegro foregår på historiske forbindelsesveje anlagt af det østrig-ungarske rige, som overtog området efter Napoleon i begyndelsen af 1800-tallet.

Vi vandrer selvfølgelig også i både Durmitor National Park, Den oprindelige skov i Biogradska Gora og ved Bjelasica mountain med udsigt til The Cursed Mountains i de Albanske Alper.

Når vi ikke vandrer, oplever vi smukke ortodokse kirker og klostre og ikke mindst – Den særlige montenegrinske gæstfrihed og stolthed over egenproduktion i form af olivenolie, oste, honning, rødvin (Som ofte kaldes sort vin i Montenegro) og ikke mindst balkanfænomenet Rakija, en slags brandy med alverdens forskellige frugtsmagsvarianter som….. Indrømmet er overraskende god.

Hvad er en vandreferie med Dansk Vandrelaug

Mødested på kort

Indlæser…