Kongernes Jelling – Vild Natur – Fårup Sø – Hytteferie

Hytteferie ved Fårup Sø der ligger smukt i Grejs Ådalen. Vi oplever den smukke "Vilde Natur" i ådalen, skovene og engene. Kongernes Jelling med gravhøjene, sejler på søen og måske også bade lidt. Frokost på Hopballe Mølle, middag på kroen og i Jelling. Der er reserveret hytter, hver til 4 personer, på Fårup Sø Camping. Hytte, fortæring, forbrug mm. betales ved afrejse. Tilmelding efter først til mølle. Se også dvl.dk/soenderjylland

Kongernes Jelling er en rekonstruktion af Vikingekongernes Jelling. I Jelling findes de mest markante bygningsværker fra vikingetiden. Her nævnes Danmark for første gang, her starter kongerækken, her markeres trosskiftet og her har vi navnene Gorm, Thyra og Harald. Her løb vi i min drengetid op og ned af Gorms og Thyras høj uden at ænse, at det var nationale klenodier.


Jeg holder af Vild Natur.
Af min hjemegn med skoven, åen og naturen omkring Grejs ådalen. De vilde blomster, livet i mosen, engene og søen. Rævegraven med de nysgerrige unger skjult i brinken. Råen og dens halvstore lam. Spætten i de gamle træer, musvågen der svæver over trætoppene og tårnfalken, der hænger højt oppe under himlen og muser.


Øvre Grejs Ådal
er en tunneldal, der løber parallelt med Vejle Ådal og de forbindes gennem en nord/sydgående erosionsdal fra Grejs til Vejle – den velkendte Grejsdalen. Floder, gletsjere og smeltevand har formet landskabet, der regnes for et af de smukkeste i landet. Grejs Å er, på det nedre løb mod Vejle, et af de reneste vandløb i landet med store slyngninger og et kraftigt fald. 15 vandmøller har i tidens løb udnyttet åens kraftige strøm, men i dag er kun Hopballe Mølle tilbage.


Rugballegård
  er en gammel nu forfalden Herregård, hvor vi kommer på turen fredag. I dens storhedstid omkranset af voldgrave, beliggende i en smuk park med en bronzealdehøj. I min drengetid et spændende sted at udforske med fangekælder, riddersal, spøgelser og alt hvad der ellers hører en herregård til. De omkringliggende skove, enge og moser er et natureldorado.


Fire dage med vandreture i området
fra 4 til ca 15 km.

Tirsdag: Ankomst og indkvartering fra kl 10 til kl 16.
Kl 14: En mindre vandretur i nærområdet for dem der er interesseret.
Kl 18 er der fælles grill ved søen.

Onsdag: Vild Natur i skovene, engen og mosen. En vandretur på ca 15 km. Frokost på Hopballe Mølle. Fælles middag på Skovdal Kro.

Torsdag: Afslapning om formiddagen. Besøg i Kongernes Jelling om eftermiddagen med en skøn vandretur gennem skoven derop på ca 2 km. Derefter Jelling på egen hånd.  I Kongernes Jelling er der bl.a. et Interaktiv museum, kirken er et besøg værd og fra toppen af gravhøjene kan du nyde udsigten over hele den afmærkede Kongsgård, der var omkranset af høje palisader. Middag i Jelling på en cafe, bryghuset etc..

Fredag: Der er afrejse senest kl 11 fra hytterne. For dem der har tid og lyst, har vi derefter en kortere vandretur til Fårup Gård inden vi forlader området ca kl 15 – 16. Bilen kan forblive parkeret på P-pladsen.

Det praktiske
Vi bor i hytterFårup Sø Camping, som ligger idyllisk ved søen. Der er forhåndsreserveret 6 hytter, nr. 301 til 306, hver med plads til 4 personer. Det er A hytter (uden toilet), der ligger samlet ned mod søen og med morgensol/aftensol. Der er køleskab, kaffemaskine og service i hver hytte. Hytte nr 301 er reserveret til turledere. Har du ønsker om, hvem du vil bo sammen med, skriver du det ved tilmeldingen, ellers fordeles deltagerne af turlederne. Sengelinned, håndklæder mm medbringes, kan evt lejes på campingpladsen.
Hver deltager afregner selv med campingpladsen. Fortæring betaler man selv.
Der er en mindre købmandsbutik på campingpladsen, hvor man bl.a. kan bestille morgenbrød og købe ind til en madpakke foruden at de sælger øl/vin /vand. I hytten er der kogeplader, køleskab, kaffemaskine, el-kedel samt service til 4 personer. Der er borde og stole tilstede, og stole ude på terrassen.

Desuden har vi følgende fælles spisearrangementer:
Fælles grillaften ved søen

Der er grillplads ved søen, som vi har reserveret tirsdag aften. Der grilles Sønderjyske Pølser, Hopballe Kylling og årstidens grøntsager. Dertil serveres der kartoffelsalat og flutes. Turlederne har rødvin med på karton og 5 l. Flensburger Pilsner på fad, som kan købes. Du kan også selv medtage, hvad du ønsker at drikke eller købe det i butikken.

Frokost på Hopballe Mølle
På den lange tur onsdag køber vi frokost på Hopballe Mølle. En tidligere vandmølle, nu gourmetrestaurant der bl.a. er
berømt for sine kyllinger af egen opdræt.

Middag på Skovdal Kro
Kroen ligger mindre end 1 km fra campingpladsen. Der spiser vi onsdag aften, hvor du selv vælger menuen. Du betaler selv. Link til Skovdal Kro.

Middag i Jelling
Torsdag aften spiser vi i Jelling. Der er forskellige muligheder bl.a. Pandekagehuset eller Byens Cafe/Jelllng Bryggeri, se Jelling Bryggeri. Her køber du også selv, hvad du ønsker at spise og drikke. Vi aftaler hvordan og hvorledes på turen.

Fælles udgifter:
Der er afsat 100 kr/person til fælles udgifter, som sammen med evt køb af turledernes medbragte vin/øl ol. afregnes ved afrejsen, kontant eller mobilpay.
De fælles udgifter er til dækning af turledernes kørsel ved prøveturen, spisning ved grillaftenen samt diverse fælles ting såsom grillkul, servietter, ol.

Priser:
Pris pr hytte med plads op til 4 personer, 3 nætter, incl. slutrengøring: Kr 1370,-
Fællesudgifter: 100 kr/person.
Afregning af opholdet sker ved afrejsen og du/i afregner selv med campingpladsen.

Tilmelding:
Der er tilmelding efter først til mølle princippet senest den 25. juli 2020. Max 30 deltagere.
Tilmelding med mail til turleder Erling Sørensen på dette link.

Hytte: Hvis du ønsker en af de forhåndsreserverede hytter, udfyld tilmeldingen således:
Hvis du tilmelder dig som enkelt person og ikke har specielle ønsker til
hvem du vil bo sammen med, fordeler turlederne deltagerne i hytter med op til 4 personer af samme køn. I deles om betalingen af hytten.
Hvis I er to eller flere der ønsker at dele den samme hytte, skriver i en fælles tilmelding. I betaler for hele hytten.
Du skriver alle oplysningerne for hver enkelt deltager, max. 4 personer pr. hytte.

Skriv for hver deltager – også kontaktpersonen: Navn, adresse, email, telefonnr. og medlemsnummer.

Eget telt/campingvogn: Ønsker du/i at overnatte i dit/jeres eget telt eller campingvogn bestiller du/I selv en standplads. Se dette link.
Tilmelding pr e-mail som beskrevet ovenfor, men skriv at du/i selv bestiller en standplads til et telt eller campingvogn.
Der er på forhånd reserveret 2 standpladser til en campingvogn tæt ved hytterne og med søudsigt. Det er nr. 73 og 74.

Af hensyn til smitteforhold mm ønsker vi max. 30 deltagere incl. personer i eget telt/campingvogn.
Tilmelding efter først til mølle princippet.

Har du spørgsmål kan du ringe til turlederen på 30422824.

Type: Topture

Mødested på kort

Indlæser…