LEDIGE PLADSER – Weekendtur til Det vestlige Sydslesvig

Turen starter i Dagebüll, og omfatter byvandringer i Husum og Frederiksstad. Desuden besøger vi i forløbet en halvø, Ditmarsken, en ø, Føhr og en hallig, Hallig Hooge. Vores ophold bliver 2 nætter på Hotel am Schlosspark, Husum.

Husum havn ved ebbe, foto: Birte Steg
Velkommen til en tur med domicil i Husum og med ture nord og syd for denne by. Turen begynder i Dagebüll, hvorfra vi vil tage færgen til øen Føhr. Her vil vi vandre rundt i den særegne natur og besøge dets berømte museum. Turlængden bliver ca. 15 km.

Om lørdagen holder vi os på fastlandet. Først vandre en tur rundt i den gamle stad, med dens kvægmarked, hvorfra stude blev udskibet til England, og med dens mange skønne huse.


Hollænderbyen Frederiksstad, foto: Peter Steg

Senere kører vi til Frederiksstad, Hollænderbyen, grundlagt af hertug Frederik den Tredje, som en modvægt til Hamburg. Byen blev bygget af hollændere og blev et tilflugtssted for mange forskellige trosretninger, hvis kirker stadig ses. Vi vil gå rundt på markedspladsen og indsnuse atmosfæren imellem huse og kanaler.

Turen slutter med en rundtur i Ditmarsken, halvøen, hvor kong Hans i 1501 led et forsmædeligt nederlag, som han aldrig glemte. Vi skal høre historien og besøge Meldorf, hvor begivenhederne fandt sted. Måske skulle man før turen læse St. St. Blichers novelle, Telse, for at få mere udbytte af turen.

Efter opbrud søndag kører vi til Schlüttsiel havn, hvorfra vi tager færgen til Hallig Hooge. Her vil vi vandre rundt, spise frokost og ellers se på det helt unikke landskab på en hallig, der er en ø uden diger. Ifølge fartplanen skulle vi igen være tilbage kl. 17.35, hvor turen slutter.

Deltagerprisen er 2700 kr./3000 kr., i dobbelt / enkeltværelse, pr. person. Indhold: ophold i 2 nætter, med morgenmad, lunchpaket, 2 gange middag, færgebilletter og adgang til museum på Føhr.

Beløbet indsættes på 9570 11864503, mrk. Husum.

Tilmelding, senest 25.marts 2024.

Velmødt.

Mødested på kort

Indlæser…