Weekendtur til Læsø, perlen i Kattegat – LEDIGE PLADSER

Weekend på Kattegats øen med saltsyderi, tangtage, storslået natur, sæler og vind i håret, hvor vi kommer hele vejen rundt.

Hedvigs hus, foto: Birte Steg

Vandreferien er denne gang henlagt til Læsø . Turen begynder med parkering på havnen i Frederikshavn og sejltur til Vesterø, Læsø. Her vil vi stige ombord i en af øens gratis busser og køre til Østergaard ved Byrum. Når indkvartering har fundet sted, snører vi støvlerne og går på vandring. Fredagens tur går til saltsyderiet og ud på det flade, Rønnerne, måske helt ud til Hornfiskrøn. Undervejs vil vi kunne spotte fugle og sæler, så en medbragt kikkert vil gøre oplevelsen endnu større.

Om lørdagen tager vi bussen til Østerby og går vejen hjem langs nordkysten i et smukt klitlandskab og overdrev, ligesom vi også går en strækning i den smukt plantede birkeskov.

Efter opbrud, søndag, går vi til museet med det meget berømte hus med tangtag, hvor vi giver giver os god tid til at se denne klenodie. Måske får vi også tid til at aflægge besøg i Vesterø kirke, som ikke er helt almindelig. Frokosten indtages på båden hjem til Frederikshavn. TILMELDING: senest 25.september.

Deltagerprisen, der dækker fra ank. til Vesterø og afg. fra samme, plus kaffe hjemad på færgen, er 2600 kr. Beløbet bedes indsat på foreningens konto 9570 11864503, mrk. Læsø. Vel mødt til tur i stor natur.

Mødested på kort

Indlæser…