Weekendtur til Samsø den 19. – 21. maj 2023

Tag med på denne spændende weekendtur med vandringsture på Samsø fredag den 19. maj til søndag den 21. maj 2023.

Vil du med på ø-weekendtur? 

Vi springer ud i foråret med vandringsture på Samsø i weekenden fredag den 19. maj til søndag den 21. maj 2023. Det er weekenden i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag.

Vil du med på denne spændende weekendtur til Samsø, så kan vi tilbyde en favorabel pris pr. deltager på 1.330 kr. inkl. færgebillet, overnatning og aftensmad.

Tilmelding åbner den 1. januar kl. 18.00 for medlemmer af DVL Silkeborg. For øvrige medlemmer af DVL bliver der åbnet den 22. januar kl. 18.00.

Tilmelding sker via SMS:24 41 89 93 og deadline er den 25. februar. Der kan deltage max. 30 personer. Tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet. Hvis der er ønsker til hyttedeling, skal det angives ved tilmelding.

Du skal indbetale 1. rate på 50% = 665 kr. på afdelingens konto 4316-0013243646 senest 1. bankdag efter tilmeldingen. Den 1. april skal du betale 2. rate ligeledes på 665 kr. på samme konto. Ved afbud senere end 14 dage før turen vil der ikke ske tilbagebetaling.

Vores plan er at køre og sejle sammen til Samsø fredag den 19. maj om formiddagen. Hvis sejlplanen er som nu, sejler færgen kl. 9.30. Kørsel afregnes med chaufføren, mens færgen er med i prisen.

Så vandrer vi den første tur på 14 km på sydspidsen af Samsø, hvorefter vi flytter ind i dejlige hytter med tekøkken, toilet og bad på Sælvigbugtens Camping.

Hytterne er indrettet med 2 separate soverum, hvor det ene har en dobbeltseng og det andet har 2 enkeltsenge. Der er også mulighed for at sove på sovesofa i stuen. Vi forventer, at der kan sove 4 personer i hver hytte. I kan læse mere om hytterne (type B) her Hytter – Sælvigbugtens Camping (saelvigbugtens-camping.dk)

Lørdag og søndag vandrer vi lidt længere ture, hvor vi får set to vidt forskellige terræner på Samsø – se vedlagte overblikskort. Beskrivelsen følger nederst.

Forplejning som er med i prisen:

Fredag aften: Samsøs bedste pizzaer

Lørdag aften: Spiser vi på Samsø Perlen i Sælvig, hvor der kan vælges mellem to retter https://samsoeperlen.dk/restaurant-menu/.

 

Forplejning som vi selv skal sørge for:

Der er mulighed for at købe morgenbrød – 10 kr. pr. stk. og sandwich til turen 70 kr. pr. stk. Der er også mulighed for at lave morgenmad og smøre madpakker i hytten. Det vil være en god ide at medbringe kaffebønner.

Beskrivelse af turene:

Fredag:

Tur ved Brattingborg Gods – 14 km – Turleder Birgitte Persson

Vi starter kl. 11.30 ved P-pladsen ca. 1 km efter godset. Herfra går vi igennem Brattingborg Skov med dets mange gravhøje. Vi når ud til Kattegat og herfra følger vi kysten mod vest til vi når Vesborg Fyr. Vi følger herefter kysten tilbage mod øst og når vi kommer helt frem til Lushage, bevæger vi os nordpå. Når vi er på højde med godset, bevæger vi os igennem skoven tilbage til p-pladsen.

Turen foregår dels på gode skovveje dels langs stranden, hvor det veksler mellem flade strækninger og klinter.

Lørdag:

Tur på Nord-Samsø – 15 km – Turleder Aage Nicolaisen

Vi starter kl. 10.00 fra p-plads i Nordby. Herfra bevæger vi os mod øst ud til Kattegat. Vi følger stranden et godt stykke og på et tidspunkt bevæger vi os lidt ind i landet for at gå over Telegrafbakke indtil vi når frem til Samsøs nordspids, hvor bølgerne kommer fra begge sider ligesom ved Skagen. Herfra ind i landet til Tornbjerg, hvorefter vi går ud langs med skrænter ud mod Kattegat indtil vi når Kolsøre Hage. Herfra ind i landet til fyret ved Ballebjerg. Efter en tur langs stranden går vi tilbage til Nordby.

Turen foregår dels i bakket terræn med en del stigninger, dels langs stranden.

Søndag:

Tur til Langør og Nordby Hede – 15 km – Turleder Toni Schack

Vi starter kl. 10.00 fra p-plads ved Kanhave Kanal. Vi hører om hvordan vikingerne byggede kanalen på det smalleste sted på Samsø. Vi følger kanalen til østkysten og fortsætter nordpå, mens vi har en fin udsigt udover Stavns Fjord. Vi kommer ud til det idylliske fiskerleje Langør. Herfra bevæger vi os til halvøen Lilleør. Vi fortsætter over Nordby Hede og krydser over til vestkysten. Her følger vi stranden langs Mårup Vig retur til Kanhave Kanal. Turen foregår i fladt terræn (højeste bakke 9 m). Vi vil gå både på asfalt, på gode stier over heden og langs stranden.

Mødested på kort

Indlæser…