Weekendtur til Venø, Mors og Fur

Weekendturen er henlagt til 3 øer i den vestlige Limfjord, idet vi vil besøge Venø, Mors og Fur. Vi starter vandringen i et lille spændende øsamfund, med Dk s mindste kirke, efterskole og en engageret befolkning. På Mors går vi en længere strækning ad kyststien, der går hele øen rundt, og på Fur vil vi se på moleret og dets betydning for øen. Se mere på www.dvl.dk/soenderjylland.

Landskabet ved Venø havn

Turen begynder på den mindste af øerne, Venø, hvor vi kommer rundt på den sydlige del. Vi passerer undervejs den i 2021 nyskabte sø, dannet ved udtag af lavbundsjorder. Øen har efterskole i samklang med befolkningen, og der ligger masser af kanoer til brug for eleverne. Øens landsby er et også besøg værd. Her er Urtehave, Danmarks mindste kirke, og så kommer vi forbi mindestenen over Øens fedterøv(!). Selve turen rundt er på ca. 12 km.

Vi kører derefter til Nykøbing Mors, for indkvartering i 2 dage. Efter morgenmaden vil vi vandre ad kystruten mod nord til Feggeklit og videre vestpå, en tur på i alt ca. 20 km, men turen kan afkortes, hvis man ønsker det.

På turens sidste dag tager vi færgen over til Fur (6minutter!) og vandrer derefter til den berømte klint med foldede molers – og askelag. Vi skal også besøge det meget spændende ø museum med en masse forsteninger, bl.a. af en kæmpe havskildpadde. Turen slutter med kaffe på Fur Bryghus. Vel mødt.

Prisen for arrangementet er 1250 kr. Prisen dækker 2 overnatninger med morgenmad, madpakker og færger. Middag er eksklusiv. Vi spiser for egen regning i byen. Slutter med kaffe på Fur Bryghus der også er inklusiv. Enkeltværelse koster 250 kr. ekstra.

Tilmelding fra 10. januar 2023 og betaling senest 15. april. Konto nr. 9570 11864503, mrk. Mors

Mailadresse: nielsmusik484@gmail.com, tlf.nr. 61852496. Vel mødt, Nels Asmussen.

Mødested på kort

Indlæser…