Fotokursus: Gør gode billeder bedre – og brug dem!

Omdrejningspunktet for dette kursus er "hjemmearbejdet" med dine digitale billeder. Med blot nogle få, hurtige og nemme justeringer kan du forbedre dine billeder markant.

Hvordan gemmer du dine billeder og finder dem let igen, hvordan sikrer du dig mod at miste alle dine dyrebare minder fra rejser og familiebegivenheder, og hvordan gør du billederne helt færdige med lidt simpel billedbehandling.

Og nok så vigtigt: Inspiration og igangsætningshjælp til, hvad du kan bruge dine bedste billeder til, hvis de hidtil bare har ligget og samlet støv på din pc’s harddisk.

Med blot nogle få, hurtige og nemme justeringer kan du forbedre dine billeder markant, hvis det ikke helt er lykkedes at få et godt resultat, da du tog dem.

På dette kursus får du en introduktion i, hvordan du ved hjælp af et billedbehandlingsprogram kan rette på lys, kontrast og farvetemperatur, hvordan du kan beskære dine billeder, og hvordan du kan ændre et billedes størrelse, f.eks. så det passer til brug på Internettet.

På kurset bruger vi primært programmet Lightroom som værktøj, men formålet er ikke, at du skal lære HVORDAN du bruger dette specifikke program men blot at give dig en idé om, hvor nemt det er at lave nogle enkle forbedringer med – et eller andet – billedbehandlingsprogram.

Et godt billedbehandlingsprogram kan også hjælpe dig med at holde styr på dine billeder – det får du også noget at vide om.

Anden del af kurset svarer til anden del af det tidligere udbudte kursus “Endnu bedre billeder og hvad du kan bruge dem til”.

Her vil vi vise dig, hvordan du kan lave et billedshow med billeder, tekst og lyd, som du kan imponere familie og venner med, hvordan du kan lave flotte passepartoutrammer til dine billeder og hænge dem op, og hvordan du kan lave din helt egen fotobog med dine bedste billeder.

Her er princippet det samme, som i første del af kurset: Formålet er ikke, at du skal lære at bruge nogle specifikke programmer – kun at vise dig principperne programmerne fungerer efter og give dig en idé om – og forhåbentlig lyst til – selv at arbejde videre med det og få endnu mere glæde af dine billeder.

Kurset afholdes i DVL’s mødelokale, og der kræves ingen forudsætninger for at deltage.


Tid: Søndag den 24. februar 2019 kl. 10-14.

Sted: Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 4. sal, 1175 Kbh. K.


Pris: 200 kr.

Deltagerantal: Min. 6, max. 12.

Medbring selv frokost og drikkevarer inkl. kaffe/te efter behov, vi holder en lille frokostpause midtvejs på kurset.

Tilmelding til Dansk Vandrelaugs sekretariat, dvl@dvl.dk  eller tlf. 33 12 11 65.

Underviser: Jan Valeur, mail: valeurfoto@gmail.com

Arrangør: DVL, Kursusudvalget.