Årsberetning for 2021

Vi nåede lige at starte året, med en Tirsdagtraver den 5. januar, og om eftermiddagen fik vi besked på, at alt skulle lukkes ned igen, på grund af Covid-19. Først i marts måned, blev det til nogenlunde, normale vandreture igen.

STOR TAK TIL VORE TURLEDER, DER TRODS ALT, HAR LAVET NOGLE DEJLIGE TURE, SOM VI ER MANGE, DER HAR NYDT GODT AF.

I 2021 har vi haft 78 ture/aktiviteter med deltagelse af 1488 medlemmer, heraf 27 gæster. Da vi har noteret hvor mange km der er blevet gået, kan vi konstatere, at vi tilsammen har vandret 11.602 km. Det giver et gennemsnit på 148,97 km. der er gået pr. tur. Godt gået trods restriktionerne.

Vi har haft 5 planlægningsmøder. Den 21. april måtte vi igen – på grund af Corona – holdt mødet ved shelters nær Grønlien Sø.

Hen over året, har vi blandt andet deltaget i:

Naturaften, arrangeret af Frederikssund Kommune, med fokus på Naturområder, Vand og Kyst, Bynatur og biodiversitet samt Naturoplevelser.

Oplevelsesstien: www.stienfrafjordtilsund.dk En Vandrerute på 65 km.

Generalforsamlingen for 2020, blev afholdt den 27/8 2021 i Lilys Cafe, med deltagelse af 20 deltager.

Her oplyste Ole Marcher, at såfremt afdelingen får refunderet de ubrugte færgebilletter til den aflyste Bornholmertur i 2020, vil beløbet blive brugt på medlemmerne. (kr. 6.286,00)

På Landsmødet den 7/11 2021, oplyste Landsformand Steen Kobberø-Hansen, at han netop, havde fået oplyst, at der – efter flere møder – nu var givet tilsagn om, at beløbet bliver udbetalt, snarest muligt. Pt har vi endnu ikke modtaget pengene.

Frivillighuset, Lundevej 7, blev indviet den 17/9 2021, samtidig blev også 10 års jubilæet fejret.

Vandreferie til Bornholm med udgangspunkt fra Svaneke Vandrehjem, blev endelig gennemført med 31 deltagere.

Ferien bød på vandretur i Svartingedalen, med Klaus Hermansen, fra Fugleværnsfonden, som fortalte om området – Hammerknuden rundt – Sejltur til Christiansø – Cobrastien.

Vi havde en dejlig turleder tur, hvor vi boede på Kerteminde Vandrehjem. På udvejen, stoppede vi ved Sorø Sø, som vi gik rundt om, inden vi kørte til Kerteminde. Havde dejlige vandreture på Fyns Hoved, Hverringe Skov, Reersø, med afslutning på Reersø Kro, hvor vi fik den traditionelle kaffe/te med æblekage.

Bevæg dig for livet : WE – WALK i uge 41- Vi havde to ture, nemlig den 12/10 2021, med 24 deltagere, samt den 17/10 2021 med 25 deltagere.

Årets julehygge tur, var berammet til den 11/12 i Foreningshuset, Østersvej. Men med meget kort varsel, fik vi besked om, at Foreningshuset skulle bruges til Covid-19-Testcenter. Men vi så heldige, at Frivillighuset på Lundevej 7, var ledigt, og der have vi en dejlig dag med 30 deltagere.

Turleder:

Vi har fået 2 nye turleder, nemlig Lis Olufsen – Susanne Kirkebjerg, som begge har deltaget i turleder kursus. Glæder os til at se, hvilke ture de byder ud med.  Johan er stoppet som turleder.

Jubilæer:

Vi har i år haft 3 medlemmer der havde 25 års jubilæum:

Oda Nørskov, Jægerspris, som fik sendt sit diplom fra Kultorvet

Ole Boye, Frederikssund, som fik sendt sit diplom fra Kultorvet

Conni Møller, Ølstykke, der ved generalforsamlingen den 27/8 2021, fik diplomet, blomster samt et Fjordlands Gavekort.

Ved udgangen af 2020 havde vi et medlems tal på 235. Pr. 31-12 2021 er medlemstallet på 223!  Der er blevet spurgt ind til, hvad gennemsnits alderen er i afdelingen, og jeg kan oplyse at den er 68 år.

Pia Omdal – Formand – Frederikssund afdeling.