Turlederuddannelse

Bliv turleder – det er let!

Har du lyst til at lede vandrere på korte og/eller lange ture? Er du god til at fortælle en historie, eller har du lyst til at lære det?

Så grib muligheden og bliv turleder i Danmarks største forening for vandrere.

Turleder Anita Munck, Københavns afdeling, i aktion

Du er ikke alene! Vi er mere end 600 turledere i Dansk Vandrelaug. Vi deler vores erfaring og samarbejder med hinanden om at udbyde mere end 2.400 ture lokalt, nationalt og i udlandet hvert år.

Vi afholder årlige turlederkurser, hvor du får tip og trick til gode ture, hvor garvede turledere deler ud af erfaringer og du kommer med dine ideer.

For mig føltes det som rejsen, der skulle gennemføres. Den fysiske udfordring var en af årsagerne, og så det at komme under huden på historiens pilgrimme. Belønningen er de smukke, varierede landskaber og mødet med pilgrimme fra hele verden, siger turleder Kirsten Brandt, der har stået for mange pilgrimsvandringer på Caminoen.

Du er rygraden i Dansk Vandrelaug

Dansk Vandrelaug skaber gode vandreoplevelser. Som turleder vil du opdage, at der ikke er noget bedre end at tage en flok vandrere med ud i naturen og opleve den glæde, de giver dig igen som tak.

Som turleder udvikler du din egen stil og personlige lederegenskaber, og du bliver udfordret på dine faglige og personlige kompetencer. Du er Dansk Vandrelaugs ansigt udadtil.

Derfor sørger vi for grundig oplæring, hvor du er “føl” hos andre turledere, og hvor du kan komme på vores turlederkurser. De  kompetencegivende kurser, som vi kalder dem, er gratis at deltage i for dig som turleder. Du får ikke løn for din indsats, men du får naturligvis dine udgifter refunderet.

Hvordan kommer jeg i gang?

Har du lyst til blive turleder i Dansk Vandrelaug – og dermed møde en af dine over 600 kollegaer – kan du læse her hvordan du kommer i gang. Du kan også tage en en snak med formanden i din afdeling eller med en af turlederne. Vores sekretariat står ligeledes til din rådighed for at hjælpe dig i gang med et turlederkursus.

Se undervisningsprogrammet for grundkurset for turledere her i Onedrive.


Se artikler om og med turledere