Turlederuddannelse

Bliv turleder

Bliv turleder – det er ikke spor svært!

Turleder Anita Munck, Københavns afdeling, i aktion

Har du lyst til at lede vandrere i Danmark eller i udlandet på korte og/eller lange ture?

Er du god til at fortælle en historie, eller har du lyst til at lære det? Så bliv turleder i Danmarks største forening for vandrere.

Du får næsten 600 kolleger
Du er ikke alene! Vi er næsten 600 turledere og medlemmer af afdelingsbestyrelserne i Dansk Vandrelaug. Vi deler vores erfaring og samarbejder med hinanden om at udbyde mere end 2200 ture lokalt, nationalt og i udlandet hvert år.

Vi afholder årlige turlederkurser, hvor du får tip og trick til gode ture, og hvor garvede turledere deler ud af erfaringer, og du kommer med dine ideer.

For mig føltes det som rejsen, der skulle gennemføres. Den fysiske udfordring var en af årsagerne, og så det, at komme under huden på historiens pilgrimme. Belønningen er de smukke, varierede landskaber og mødet med pilgrimme fra hele verden, siger turleder Kirsten Brandt, der har stået for mange pilgrimsvandringer på Caminoen.

Folderen Bliv turleder, udgivet 2010

Du er rygraden i Dansk Vandrelaug
Dansk Vandrelaug skaber gode vandreoplevelser. Som turleder vil du opdage, at der ikke er noget bedre end at tage en flok vandrere med ud i naturen og opleve den glæde, de giver dig igen som tak.

Som turleder udvikler du din egen stil og personlige lederegenskaber, og du bliver udfordret på dine faglige og personlige kompetancer. Du er Dansk Vandrelaugs ansigt udadtil.

Derfor sørger vi for grundig oplæring, hvor du er “føl” hos andre turledere, og hvor du kan komme på turlederkurser, som vi afholder. Kurserne for turledere kalder vi for kompetencegivende kurser, og de er gratis for dig som turleder at deltage i. Du får ikke løn for dit arbejde, men du får naturligvis dine udgifter refunderet.

Hvordan kommer jeg i gang?
Har du lyst til blive turleder i Dansk Vandrelaug – og dermed møde en af dine over 600 kollegaer – kan du læse her hvordan du kommer i gang. Du kan også tage en en snak med formanden i din afdeling eller med en af turlederne. Du kan også tale med vores sekretariat, hvor vi kan hjælpe dig i gang med et turlederkursus.

Du kan også se undervisningsprogrammet for grundkurset for turledere hér i Onedrive.