Vandring i Trehøje i Mols Bjerge. Godt for krop og sind. Foto: Helle Mortensen

Turleder i maven

Mange har en turleder i maven. Det er sjovt at finde nye, spændende steder til ture i naturen. Og der er ikke noget bedre end at tage en flok vandrere på tur ud i naturen og opleve den glæde, de giver dig igen som tak.

Danmarks natur- og kulturperler set til fods i godt fællesskab. Det er turledernes speciale. Som turleder finder man sin egen stil og publikum.

Der skabes ofte et sammenhold på turene mellem turlederen og deltagerne, og fællesskabet er ofte drivkraften for at finde på den næste tur.

Du er ikke alene, hvis du kunne tænke dig at blive turleder! I øjeblikket er der over 600 turledere i Dansk Vandrelaug. Turlederne deler vores erfaring og samarbejde med hinanden om at kunne udbyde over 2.500 vandreture årligt.

Derudover afholder vi flere gange om året turlederkurser, hvor du lærer at være turleder. Vi giver tips og tricks til gode ture. Du rustes dermed til at lave de ture, som du brænder for. Du lærer at finde vej og lede en tur for mange forskellige deltagere.

Har du lyst til at blive turleder og lede vandrere på nogle gode ture, så tag en snak med formanden i din afdeling eller med en af turlederne. Du kan også kontakte sekretariatet, som kan hjælpe dig i gang med et turlederkursus.