Gå med på de Maritime Vandringers finaleweekend

Siden påske har vi gået et hav af vandreture langs vandkanten via vores Maritime Vandringer. Men søndag den 21. oktober afslutter vi den store event.

FK17 Borreknob Horsens Fjord Foto Gerda Kyed

Borreknob Horsens Fjord. Foto Gerda Kyed

Der er enkelte ture tilbage, hvor temaet er Maritime Vandringer. Gå med ved Uggerby Å i Nordjylland, langs Fænesund og Lillebælt på Fyn, fra Nykøbing Havn langs søer og vig i Nordvestsjælland.

Midt i Nordsjælland går vi i Gribskov langs både Esrum Sø og Store Gribsø, på Bornholm går turen fra Aarsdale Havn, mens københavnerne kan se nærmere på Nordhavn-området, hvor de tilmeldte afslutter de Maritime Vandringer med “havbrus og beskøjter”.

På kortet her finder du frem til de sidste Maritime Vandringer

Maritime Vandringer logo
Dansk Vandrelaugs 20 afdelinger og ca. 600 frivillige turledere har vist vej ved kyster, på øer, langs større åer, ved havne samt ved større søer, hvor der kan sejles. Og i en usædvanlig varm og tør sommer har vi i særlig grad nydt at gå ved vandkanten.

Vi har i syv måneder budt på sejlture til særlige øer, stafet rundt om Nordsjælland og Lillebælt, flotte udsigtspunkter, stilleture og aftenture. Ture i klitter, på diger og i marsken – og ofte i følgeskab af historiens vingesus. Der har i det hele taget været noget for enhver smag og form.

– Alle elsker at gå tur ved vandet, fordi vand giver en særlig oplevelse. Det klukker, bruser og drypper, mens vi nyder naturen. Vi vil gerne vise jer Danmark fra den smukkeste side. Derfor sætter vi i år fokus på vand, der kan sejles på, siger Dansk Vandrelaugs landsformand, Steen Kobberø-Hansen.

Og vi fortsætter naturligvis med at arrangere ture til vandkanten. Det falder os helt naturligt for vores turledere, når de nu skal arrangere ca. 2200 vandreture årligt.

Her ser du samtlige vandreture, vi har planlagt – zoom ind og find den korteste vej til godt selskab på vandreturen.

Af Camilla Dam