Rudersdal Vandremaraton
Rudersdal Vandremaraton fører os gennem et malerisk flot område med åbne landskaber og tæt skov, gennem dale og over bakker. Det bliver en rejse gennem området mellem Sjælsø i nord, Mølleåen i syd, Furesøen i vest og Øresund i øst.
Illustration af Erik Bay
De 42,195 km afvikles
lørdag den 13. september 2025
Ruten går fortrinsvis langs RudersdalRuten, men med afvigelser. Undervejs er der fem pauser til den medbragte mad og drikke. Vi sørger for, at der er vand til genopfyldning af jeres vandflasker hver ca. 15-20 km, og i den ene af de fem pauser inviterer Gentofte-Lyngby på kaffe og kage. Vi går i samlet flok i jævnt tempo (5,2 km/time) under ledelse af turlederen.
Tur: 42,195 km.
Pris: Medlemmer 20 kr., ikke-medlemmer 50 kr.
Mødetid: Kl. 7:30.
Start: Kl. 08:00.
Slut: Ca. kl. 18:30, samme sted.
Turledere: Søren P. Petersen, 2627 4289.
Den kommende maraton er blevet til på opfordring fra Rudersdal Kommune. I forvejen er ruten ramme om en årlig maraton for løbere. Men ruten er også en oplagt rute for langtursvandring, så Dansk Vandrelaug har med glæde påtaget sig opgaven at stå for maratonen. Landsforeningen har selv mærket et stigende behov blandt sine medlemmer for flere lange ture.
Maratonen er en god opfølgning på den maraton, som Turudvalget i København holder hvert år om foråret fra Hillerød til Lyngby og maratonvandringen i Odsherred ugedagen før.
Turleder på maratonen er Søren P. Petersen. Han er en rutineret turleder med forkærlighed for de lange vandreture. Han ved, hvad sådan en vandring kræver, og hvordan han kan hjælpe deltagerne igennem, hvis der skulle opstå problemer, enten af mental eller fysisk art. Til at hjælpe sig har han Hans Jørgensen, der ligeledes har masser af erfaring fra lange vandreture.
Hvem kan deltage?
Alle kan være med. Både medlemmer af Dansk Vandrelaug og gæster. Du skal blot have en god kondition og være fortrolig med at vandre langt.
Der er afsat 10-11 timer til turen, der med pauser svarer til 4 km/time. For at få tid til pauser er farten ca. 5-5,5 km/time, når vi går.
Vi tager det afslappet, men fortvivl ikke, hvis du har sat forventningerne for højt – og alle kan have en dårlig dag. Der er flere muligheder for at gå fra undervejs, hvis du skulle have en dårlig dag.
Om det at gennemføre, siger turlederne: At gennemføre en vandremaraton er en bedrift, og man har god grund til at være stolt, når det lykkes. Ømheden er som regel væk efter en dag eller to, og kroppen er blevet stærkere og mere modstandsdygtig.
Diplom
Til de af jer, der gennemfører indenfor den afsatte tid, vil der blive tilsendt et diplom.