En cykeltur langs Nordkysten i september var startskuddet til en cykelklub ….

Er der nogen, der har lyst til en cykeltur langs Nordkysten i september? Ja, det var der! Turen blev vellykket og alle var glade!  Og nu beretter Carl-Vilhelm at der er en cykelklub på vej! Mere om den senere….     Som turleder i Gentofte Afdeling siden 2014 har jeg haft mange gode vandre-, tur-…

Er der nogen, der har lyst til en cykeltur langs Nordkysten i september?

Ja, det var der! Turen blev vellykket og alle var glade!  Og nu beretter Carl-Vilhelm at der er en cykelklub på vej!

Mere om den senere….

 

 

Som turleder i Gentofte Afdeling siden 2014 har jeg haft mange gode vandre-, tur- og skioplevelser. Det er også blevet til adskillige spændende vandre-udlandsrejser med DVL. Fælles for alle turene er glæden ved at opleve naturen, det sociale samvær og tilfredsheden ved samtidig at få god motion i en for mig passende mængde og balance.

Herudover er jeg også glad for at cykle smukke ture og indtil nu har jeg holdt denne interesse for mig selv og kun nogle få gange haft selskab af gode venner eller tidligere kollegaer. Min yndlingstur går via Rungsted og hele vejen langs kysten til Helsingør, videre til Hornbæk, Gilleleje, Tisvildeleje, Liseleje, forbi Knud Rasmussens museum og fyret, Hundested og til slut Lynæs, hvor jeg spiser aftensmad på en fiskerestaurant med udsigt over vandet, ofte ved solnedgangstid hvor denne kan nydes i vest over vandet. Herefter cykler jeg tilbage til Hundested og tager grisen og S-toget hjem med cyklen. En heldagstur med adskillige pit stop undervejs. Eksempelvis en fiskefrokost hos Adamsen Fisk i Gilleleje, en god is eller burger i strandkiosken på den store P plads i Tisvildeleje, en øl hos købmanden i Liseleje o.s.v.

Jeg skriver denne beretning for at høre om der skulle være interesse for at gøre mig selskab på en kortere del af turen fra Helsingør og derefter resten af den beskrevne rute til Lynæs. En afstand i omegnen af 60 km? En tur der følger så tæt på den smukke kystlinje som muligt. Dog også en tur med skiftende underlag, asfalterede cykelstier det meste af vejen og måske 10 km grusvej. Selv cykler jeg på en cykel med 22 mm smalle dæk og et tryk på 8 bar i disse. Hastigheden holdes på et passende niveau mellem 10 og 20 km/t så de fleste kan være med. En amatør sprinter eller rutineret landevejsrytter vil nok kede sig over det adstadige tempo. Selv er jeg 72 år og vejer tæt ved 100 kg hvis det kan berolige nogle.

Forslaget er at vi samles ved Kystbanens perron i Helsingør omkring kl. 10 den pågældende dag hvor turen annonceres til på DVL Gentoftes hjemmeside som en pop up tur med relativt kort varsel. Jeg påregner en dag i løbet af september til denne cykeltur.

Imidlertid vil jeg gerne have forhånds tilkendegivelser pr mail fra evt. interesserede med et par ord om hvilken ugedag der foretrækkes og andre måske relevante oplysninger og/eller spørgsmål. Venligst skriv til:

vilhelm3400@gmail.com

Bedste hilsner
Carl-Vilhelm Rasmussen