Gør som Jørgen Leth: Gå

Humør, vægt og form påvirkes alle positivt af en gåtur. Du styrker du knoglemassen, nedsætter risikoen for type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og forhøjet blodtryk. Det er der både forsket i og skrevet bøger om.

Det gode humør smitter i Dansk Vandrelaug. Foto Camilla Dam Jørgen Leth

Det gode humør smitter i Dansk Vandrelaug. Foto Camilla Dam

Nu er det tid til at gøre noget ved det.

På søndag, den 16. september 2018, er det Vandrernes Dag. Det er Dansk Vandrelaugs årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi, som altid, byder dig hjerteligt velkommen i vores gode selskab.

Med 39 vandreture fordelt i hele landet er der ingen grund til at blive siddende i sofaen. Men skal du opildnes yderligere, så sig som den 81-årige forfatter, filmmager, digter, Tour de France-kommentator og levemand, Jørgen Leth:

– Det er vigtigt at gå. Det er vigtigt at gå. Det er godt at gå. Det er godt at gå. Det er vigtigt at gå. Det er godt at gå meget. Det er godt at gå. Det er godt at gå. Det er godt at gå meget.

Se klippet her fra Go’ Morgen Danmark, hvor han læser op af ’Gå-bogen – Gå, så går det nok’.

Det dér med at få rørt sig kan godt være lidt svært for Jørgen Leth… Men med lidt hjælp fra sin nye livlæge, Bente, er han blevet meget bedre til at tage sig et par gåture

Bogen er netop udgivet af overlæge, professor og leder af Center for Aktiv Sundhed, Bente Klarlund, der er livlæge for Jørgen Leth.

– Det kan være svært, når man har skrøbelige ben, som jeg har. Jeg kan godt mærke min alder, så det er svært at lave en helhjertet indsats med at sætte det ene ben foran det andet. Jeg prøver på det, jeg er bevidst om det, det er jo det vigtigste, at man er bevist om det, siger han her ifølge BT.

Få selskab på gåturen på Vandrernes Dag

Nu har du både lægen og Jørgen Leths ord for det. Så er det op til dig at gå i gang. Derfor skal du gå med på Vandrernes Dag – det er gratis. Du skal blot møde op og gå med.

Se nærmere på kortet her og find en sund vej ud i naturen på søndag:

Vandrernes Dag 2018
Klik på kortet og se nærmere på alle Vandrernes Dag-turene.

 

Du er naturligvis velkommen når som helst og hvor som helst på Dansk Vandrelaugs mange vandreture. Vi arrangerer ca. 2.200 vandreture årligt, så der er altid en mulighed for at få selskab på gåturen.

Af Camilla Dam