Gratisbusser og -overnatning til unge Naturmødet-gæster

Når portene åbnes til Naturmødet den 23.-25. maj i Hirtshals, er du ekstra velkommen, hvis du er mellem 15-30 år.

Hygge på havnefronten i Hirtshals. Foto Naturmødet

Naturmødet er også hygge på havnefronten i Hirtshals. Foto Naturmødet

I et samarbejde mellem Naturmødet og ungdomssatsningen Ungdomsøen, arrangeres der gratis buskørsel til Hirtshals fra København, Aarhus og Aalborg og hjem igen via Naturmødets unge-karavane. Der er ligeledes gratis overnatningsmulighed i den nye lejr for de 15-30-årige fra torsdag til lørdag.

Ungdomsøen vil gerne have flere unge til at interessere sig i Naturmødet, ganske som arrangørerne bag. Derfor har de sammen udviklet en ungdomsscene på Naturmødet.

– Vi har på linje med Naturmødet et fællesmål om at få endnu flere unge til at engagere sig i den offentlige samtale. Derfor er vi gået sammen, ikke bare om at udvikle Naturmødets unge scene ‘Roots powered by Ungdomsøen’ over de næste par år, men også om med gratis busser og overnatning at gøre det ekstra attraktivt for unge at tage med til Hirtshals i slutningen af maj.

– Så det håber vi mange unge vil benytte sig af nu hvor logistikken er gjort en hel del nemmere, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ungdomsøen.

Er du mellem 15-30 år kan du tilmelde dig busserne fra København, Aarhus og Aalborg til Naturmødet – bemærk, tilmeldingsfristen er d. 15. maj kl. 12!

Det er fjerde gang, Naturmødet afvikles, og der forventes 25.000 besøgende. Dansk Vandrelaug er naturligvis også repræsenteret på Naturmødet.

Om Ungdomsøen:

Selve Ungdomsøen er det gamle Middelgrundsfort, der ligger ud for Nordhavn i København. Fortet er nu ejet af Middelgrundsfonden, og Ungdomsøens åbner officielt den 24. august 2019 med det formål at skulle være en platform for de næste generationers samfundsbevægelser:

  • En ø for unge, der styrker dem i at blive aktive, engagerede og nysgerrige mennesker, som tager ansvar for hinanden, for fællesskabet og for udviklingen af vores samfund.
  • En ø, der samler organisationer fra hele landet om at skabe aktiviteter og projekter, der motiverer mange og forskellige unge til at deltage i samfundets brede fællesskaber.
  • En ø, der giver de unge et frirum til at være den bedste udgave af sig selv, på egne præmisser og uden “voksenstyring”.
  • En ø der kan skabe øget interesse og engagement for naturen og friluftslivet, hvor de unge indbydes til at deltage, eksperimenterer og forholde sig til årstidernes skiftende væsen og de muligheder der udspringer deraf.