Hirtshals Kløverstivandredag

Kløverstierne

Opdag nye dele af dit eget lokalområde – eller tag på oplevelse et nyt sted. Friluftsrådet har skabt kløverstierne over hele Danmark, hvor du fra ét udgangspunkt kan både gå, løbe og cykle en tur på fire forskellige distancer.

Kløverstierne har ét centralt placeret udgangspunkt, hvorfra alle fire ruter udspringer med hver sit tema. Hver kløversti har også forskellig længde fx 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10 km – så der er ture, der passer til alle.

En tydelig markør langs Kløverstierne. Foto Friluftsrådet
En tydelig markør langs Kløverstierne. Foto Friluftsrådet

De afmærkede ruter minder om det, mange kender fra skipister med forskellige længder og sværhedsgrader. Der er fortællinger undervejs på ruten om de steder, man kommer forbi. Så det kan være, at man oplever helt nye sider af sin egen by på Kløverstierne.

Nogle kløverstier passer også til kørestolsbrugere og rulleskøjter.

Har du endnu ikke prøvet en af Kløverstierne, så kan det være, at det er nu, du skal forsøge dig med en tur på de afmærkede ruter med forskellige længder. Der er hjælp at hente til oplevelsen, for Kløverstierne lanceres på appen Outdooractive, hvor du bliver guidet og hjulpet rundt på de forskellige ruter.

Der er foldere med beskrivelser af alle ruter på kløverstier.dk

Kløverstierne kan også findes på Google Maps, hvor du kan søge på ‘kløversti’.

Kløverstierne er blevet til i et samarbejde mellem Friluftsrådet, Danmarks Idræts-forbund, DGI samt Danmarks Firmaidrætsforbund. Nordea-fonden og udlodningsmidlerne til friluftslivet har finansieret projektet med 6,5 mio. kr.

Kløverstivandredagen

DVL gennemfører hvert år kløverstivandredagen den tredje lørdag i april, hvor vi forsøger at vise de gode stier i byerne frem.

Se, om der er ture i nærheden af dig på kortet her.