Jeppe på Bjerget

Stykket passer ikke ind i datidens faste skabelon over komedier, der er ingen unge elskende, personerne skaber selv bevidst konflikten, de er unødigt onde ved stakkels Jeppe, og det er vigtigt for dem til sidst at stikke kniven helt ind, hvor det gør ondt og få Jeppe til at forstå, at han er en nar.

”Alle siger Jeppe drikker; men siger de HVORFOR Jeppe drikker!”

Den sidste del af foråret er ensbetydende med, at Dramaten kan løfte sløret for årets opsætning. I år er ingen undtagelse, og vi er meget glade for at kunne præsentere kronjuvelen i dansk dramatik: ”Jeppe på Bjerget” af Ludvig Holberg. Selve stykket blev gennemgået for os af Bent Holm i marts måneds udgave af vores temaaftener kaldet Kaleidoskop.
Den overordnede handling har været kendt i århundreder, men Holberg er den første til at forvandle den til et egentlig stykke dramatik. Men han gør det under et pseudonym; teateret var ikke blevet for de fine universitetsprofessorer endnu på den tid. Det hørte sig ikke til!

Siden dengang er der heldigvis meget, der har forandret sig, men stykkets genialitet må vi ikke røre ved; det er meget svært at gøre det bedre end den gamle mester. Så med enkelte moderne ”indspark” er vi i Dramaten meget stolte af at kunne præsentere vores udgave af ”Jeppe på Bjerget”, det ministerielt kanoniserede teaterstykke fra Oplysningstidens spæde begyndelse i Danmark. Det er ej blot til lyst, som Holberg sikkert ville have givet os ret i!

Praktiske oplysninger: Vi spiller 4 dage, 2.-5. maj. I hverdagene kl. 20.00 og i weekenden kl. 17.00. Billetterne koster 100 kr. og kan købes ved at kontakte Thomas Hallbäck på tlf: 22 78 44 97 eller mail: tha@gefion-gym.dk. Indgangsforholdene for Øster Voldgade 10 er kringlede, så I får mere info ved billetbestilling.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!!!