DVL varden i Gribskov

Siden 2011 har et fiskeørnepar haft en rede i et højt grantræ i Gribskov. Desværre har de valgt den del af skoven hvor DVL varden er placeret. Så siden 2011 har det været umuligt at besøge varden i yngletiden.

DVL blev stiftet den 18. maj 1930 netop i Gribskov og siden da har der været vandre- og cykelture til varden denne dato. Siden lukningen er fødselsdagsfejringerne blevet henlagt til grillpladsen ved Store Gribsø. Den næstsidste dag inden lukningen i 2019 havde Nils Jørgensen havde lavet en afvekslende vandretur fra Hillerød station og fortalte undervejs om nogle af turens seværdigheder. Solen skinnede herligt og de første anemoner tittede frem.

 

Det er på billederne tydeligt at foråret kom meget tidligere i 2020 end sidste år.

 

Man kan følge livet i ørnereden på  www.nst.dk/fiskeoern