DVL-Vandrerakademi: Oplev Sydslesvig

Peter Steg (DVL Sønderjylland) fortæller om hvordan man finder vandrestier i Sydslesvig, og giver tips til enkelte vandreattraktioner i Sydslesvig. Peter tager udgangspunkt i Slesvig-Holstens officielle turist-hjemmeside, og fører jer rundt på siden frem til de enkelte ture.

Kurset foregår online og er en del af DVL-Vandrerakademi. Du modtager et link et par dage før kursusstart, så du kan følge kurset på din computer eller mobil.

Sydslesvig som landskab er delt op fra vest med vadehavet og marsken (Nordsee), derefter med gesten eller hedesletten med bakkeøerne (Zwischen den Küsten), og længst mod øst har vi morænelandskabet (Ostsee). Landskabet længst mod øst (Ostsee) er der hvor der er overvejende flest vandreruter. Gesten har overvejende flest cykelruter, og længst mod vest Nordsee har vi de mange cykelture langs stigerne, men også på enkelte halliger.

Den tysk udviklede GPS-app ”Komoot” hvis navn er afledt af en sydtysk talemåde for praktisk, hjælpsom og enkel. Denne GPS-app er udbredt i Tyskland, og indeholder derfor en mangfoldig samling af både cykle- og vandreture. Når vi kommer til download af GPS-spor så vil det være fra denne app.

Sydslesvig er tæt forbundet med Danmarks historie, og her har Flensborg Avis lavet en videoserie »Kultur på grænsen« hvor kulturredaktør Hans Christian Davidsen og fotograf Lars Salomonsen kommer på en spændende rejse igennem mangfoldige kulturevents og institutioner syd for grænsen. Her er at finde mange spøjse historier fra såvel landet som byerne.

Yderligere info: 
Slesvig-Holstens officielle turist-hjemmeside

Varighed på foredrag: 1 time inkl. tid til spørgsmål.

Pris: Gratis.
Målgruppe: Medlemmer af Dansk Vandrelaug.
Deltagerantal: max. 50.
Underviser: Peter Steg, Sønderjylland Afdeling.

 

Tilmelding åbner 3 uger før kursusstart på: dvl.dk/vandrerakademi 

Kursussted på kort

Indlæser…