Fotokursus: Bedre billeder – med et minimum af teknik

Lever dine billeder ikke altid op til dine forventninger? Ofte skal der kun meget lidt til at forbedre et billede. Blot ved at være bevidst om nogle få ting og vænne dig til lige at ’se’ billedet, inden du trykker på udløserknappen, vil du kunne undgå nogle typiske fejl og få et bedre resultat. Og med et minimum af teknik kan du også tage bedre billeder i situationer, hvor kameraets automatik ikke vil give et tilfredsstillende resultat.
Her bliver du på en let forståelig måde klædt på til at tage bedre billeder. Du lærer om billedkomposition, valg af optagevinkel og billedudsnit, om at tage højde for lys og skygge og hvornår det er en god idé at bruge blitz - og ikke at gøre det. Du får en indføring i de grundlæggende fototekniske begreber, og hvordan du ved selv at vælge indstillinger kan få præcis det resultat, du ønsker.
Som noget nyt vil du også lære noget om lysets farvetemperatur og hvidbalance og om et par nyttige filtre, som kan gøre dine billeder endnu bedre.
Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Selv om vi ikke skal prøve teorierne af i praksis, er det en god idé, at du tager dit kamera med, så du har mulighed for at afprøve de indstillingsmuligheder, som bliver gennemgået. Der er dog ikke tid til detaljeret vejledning i, hvordan den enkeltes kamera indstilles, men du er meget velkommen til at spørge om hjælp efter kurset, inden du tager hjem.

Pris: 190 kr. Medbring selv frokost og drikkevarer inkl. kaffe/te efter behov; vi holder en lille frokostpause midtvejs på kurset. Tilmelding: Til sekretariatet i DVL, dvl@dvl.dk eller tlf. 33 12 11 65. Husk at oplyse medlemsnummer. Deltagerantal: Min. 6, maks. 12 personer. Underviser: Jan Valeur, mail: valeurfoto@gmail.com. Arrangør: DVL, Kursusudvalget.

Kursussted på kort

Indlæser…