Landskabskursus i det øst- og vestjyske istidslandskab

På kurset kommer vi rundt i de meget forskellige landskaber og oplever tunnel-, og smeltevandsdal, dødishuller, falske bakker, indlandsklitter og hedesletter. Landskabet har stor indflydelse på dyre- og plantelivet, samt det kulturlandskab - enge, marker, overdrev, hede, hegn, plantage og jernbaner, der følger med. Det skal vi selvfølgelig også se nærmere på, så med lidt held møder vi isfugl, rød glente, natravn, løgfrø, krybdyr, gøgeurter og meget andet godt. Forårets snapseurter skal selvfølgelig også lige vendes og måske sanses og skylles ned med en røverhistorie eller to serveret af de 2 lokale naturvejledereSe program på hjemmesiden.

Undervisere på kurset er naturfagskonsulent Jørn Chemnitz Kristiansen og naturvejleder Peer Høgsberg. Sted: Overnatning og spisning er ved Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Randbøl. Se mere på bindeballekoebmandsgaard.dk.

Der er 3 hytter med 4 sovepladser og med køleskab og kogeplade. Der er bad og toilet i nærheden. Der er desuden 2 værelser med hver 3 sovepladser samt en campingvogn med 2 pladser. Der kan købes drikkevarer m.m. i købmandsgården. Medbring sengelinned/lagenpose samt håndklæde og hvad du ellers skal bruge. Det er også muligt at sove i shelter eller ligge i telt.

Pris ved overnatning i hytte: 900 kr., værelse: 1.000 kr., campingvogn: 850 kr., shelter: 700 kr., telt: 700 kr. Kurset er gratis for turledere tilmeldt af afdelingen.

Arrangør: DVL, kursusudvalget, Liva Clausen, l58claus@gmail.com / 22870732 og Ole Bertelsen, obertelsen@teliamail.dk / 60144625.

Tilmelding: Mail til sekretariatet senest 1. maj på dvl@dvl.dk eller 3312 1165 med angivelse af overnatningsønske.

Kursussted på kort

Indlæser…