Fremtidens stier: Fordelene ved certificering som kvalitetssti

I en tid, hvor værdien af udendørs aktiviteter og naturens terapeutiske virkning aldrig har været mere anerkendt, står Danmark i en unik position til at udnytte og udvikle sine naturskønne stier. Inspireret af European Ramblers Association (ERA)'s model for europæiske kvalitetsstier, tilbyder Dansk Vandrelaug (DVL) et certificeringsprogram for kvalitetsstier, der ikke blot løfter oplevelsen for vandrere men også bringer væsentlige fordele for kommuner og andre sti-ejere.

Kvalitetssti

En forpligtelse til kvalitet og bæredygtighed

Certificeringen som en kvalitetssti repræsenterer en forpligtelse til højeste standarder inden for vandreoplevelser, miljøbeskyttelse og bæredygtighed. Dette signalerer til potentielle besøgende, at en sti ikke blot tilbyder en smuk vandreoplevelse, men også er forvaltet med en dyb respekt for naturen og kulturen i området.

Øget turisme og økonomisk udvikling

Certificerede kvalitetsstier tiltrækker en bredere gruppe af turister, fra dedikerede langdistancevandrere til familier på udkig efter en weekendudflugt. Dette øger lokalområdets synlighed og støtter den lokale økonomi gennem øget forbrug i restauranter, hoteller, og butikker. Desuden fremmer det kulturel udveksling og forståelse, hvilket kan føre til langsigtede partnerskaber og investeringer.

Bevarelse af natur og kultur

Gennem certificeringsprocessen lægges der vægt på at beskytte og fremhæve områdets naturlige skønhed og kulturelle arv. Dette hjælper med at sikre, at fremtidige generationer også vil kunne nyde og lære af disse landskaber. Desuden styrker det lokalsamfundets stolthed og ejerskab over deres naturområder.

Fremme af sundhed og velvære

Ved at fremhæve og forbedre adgangen til kvalitetsstier, bidrager kommuner og sti-ejere til samfundets generelle sundhed og velvære. Vandring i naturen er bevist at have positive effekter på både fysisk og mental sundhed, hvilket gør det til en værdifuld offentlig service.

Et stærkere netværk

At blive en del af netværket af kvalitetsstier betyder også at blive en del af et større fællesskab af sti-ejere og -forvaltere, der deler erfaringer, bedste praksisser og støtter hinanden i bestræbelserne på at forbedre vandreoplevelsen i hele Europa. Dette netværk tilbyder uvurderlige ressourcer og viden, som kan hjælpe med at overvinde udfordringer og udnytte nye muligheder.

Opfordring til handling

For kommuner og andre ejere af stier er tiden inde til at omfavne denne enestående mulighed for at certificere deres stier som kvalitetsstier. Ved at gøre dette, investerer I ikke kun i jeres natur- og kulturarv men også i fremtidens økonomi og samfundets velbefindende. DVL står klar til at støtte jer i denne proces, og sammen kan vi arbejde mod en fremtid, hvor alle kan nyde Danmarks storslåede landskaber gennem velbevarede og respekterede stier.

Tag skridtet i dag for at gøre jeres stier til et fyrtårn for kvalitet, bæredygtighed og fællesskab. Lad os sammen gøre Danmark til et endnu mere attraktivt vandredestination på det europæiske kort.

Læs mere om kvalitetsstierne her.

Kontakt DVL på dvl@dvl.dk 

——————————-

Læs også om de europæiske kvalitetsstier her