Almind sø

KATEGORI

Familiesti

START

Nordlig p-plads på Søndre Ringvej ved Almind Sø.

SLUT

Samme sted.

LÆNGDE

4,2 km.

SVÆRHEDSGRAD

Let.

BESKRIVELSE

En meget smuk rundtur i en varieret skov med udsigt til søen næsten hele vejen rundt og flere steder er der placeret bænke med fine udsigter, blandt andet ved Kroghs Bænk.

Se i øvrigt beskrivelsen af Almind Sø på det indsatte link herunder.

AFMÆRKNING

Ruten er klassificeret som en virtuel rute, da ruten ikke er afmærket. Derfor har man brug for en smartphone med en app der kan skanne QR-koder og en app der kan vise en downloadet rute. På informationstavlen der opstilles ved start så snart den er produceret, vil der være en printet en QR-kode, der er den direkte link til ruten på internettet og dermed kan man downloade ruten til ens smartphone og følge ruten med en app, eksempelvis Viewranger eller en lignende app. Indtil informationstavlen er klar, kan ruten downloades via et link i bunden af denne side.

ANDET

På søens vestside er der høje skrænter, nogle steder med okkerholdige kildevæld.

Vandet i Almind Sø meget rent, da der ikke er tilløb af markafvanding eller spildevand, men søen er primært forsynet fra kilder i søens bund. Der er muligheder for at bade 3 steder rundt om søen, heraf 2 steder med badebro og lavvandet område for mindre børn og der er små badestrande, hvor mindre børn kan lege i sandet med medbragte legeredskaber.

I den sydlige ende af søen findes også et område med sand og græs, hvor der er mulighed for boldspil.

Rundt om søen er der flere steder med naturlige klatre- og balanceudfordringer i fældede og væltede træer.

 Links

Download sporet fra Viewranger.

Se Silkeborg kommunes beskrivelse af Almind Sø


Tilbage til oversigten