Nekselø

KATEGORI

Natursti.

START

For enden af havnemolen på Nekselø, Nekselø Anlægsbro, 4591 Kalundborg. Se startstedet på et Googlekort.

Færge fra Havnsø havn, Havnevej, 4591 Føllenslev

Kørselsvejledning

SLUT

Samme sted.

LÆNGDE

6,7 km.

SVÆRHEDSGRAD

Middel, området er med mange bakker. Stien er ikke egnet for gangbesværede og kørsel med barnevogn.

BESKRIVELSE

Nekselø en dejlig naturskøn ø i Sejerøbugten.
På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne blomster og mange fugle og øen er en helt særlig oplevelse. Turen starter ved den lille havn, hvor der er en fantastisk børnevenlig strand langs med molen ind til øen. Husk at medbringe frokostkurven, der kan nemlig ikke købes mad og drikke på øen. Toilet og drikkevand findes ved havnemolen.

Kvalitetsstien er sammensat af er to afmærkede ruter som snor sig gennem de mest spændende landskaber. Turen på Nordsiden byder på runde, grønne bakker og spredte vandhuller. Når du kommer over på vestsiden, er der stejle græsklædte havskrænter, naturen bliver mere forblæst og barsk, og udsigten er fantastisk. Turen på sydsiden fører dig forbi den lille kirke, der blev indviet i 1931. På østsiden går turen dels gennem en dyb og ‘vild’ skov og stranden og dels ad grusvejen langs det gamle stengærde der engang dannede skel mellem de daværende ejere af øen, nemlig bispesæderne i henholdsvis Roskilde og Århus.

Naturen på Nekselø byder på sjældne blomster og dyr
Det specielle klima på Nekselø giver varme til svalerod, rosenkatost, hjortefod og merian, der ellers er sjældne på vores breddegrader. Nekselø er kendt for sine klokkefrøer, der er blandt de mest truede dyrearter i Nordeuropa. En lun sommeraften kan du høre den karakteristiske dybe syngende lyd over søerne.

AFMÆRKNING

Stien er afmærket, sammensat af henholdsvis brun og grøn sti. Kan også følges med kort, GPS eller smartphone. Husk at tage en turfolder i det lille hus på havnen.

INDKØBSMULIGHEDER

Dagli’brugsen Havnsø, Havnevej 8, 4591 Føllenslev.

Links

Se kvalitetsstien på Outdooractive:


Tilbage til oversigten