Millionstøtte fra Nordea-fonden skal åbne vores øjne for Danmarks toppe

Dansk Vandrelaug, DVL, vil i hele 2020 med projektet ”På toppen – med Dansk Vandrelaug” arrangere vandreture af varierende længde, tempo og sværhedsgrad for at vække opmærksomhed på de mange bjergtagende, naturlige såvel som menneskeskabte højdepunkter i det danske landskab.

På toppen - med Dansk Vandrelaug. millionstøtte fra nordea-fonden

DVL-gruppe på vej mod Todbjerg Tårnet. Foto Preben Simonsen.

DVL’s 20 lokalafdelinger arrangerer ture på 2-5 km i børnetempo, eftermiddagsture på 5-10 km i et tempo, som selv uøvede voksne kan være med på, samt de lidt mere udfordrende ture i rask tempo. Og når 2020 er omme, vil årets topvandrere blive fejret, for hvem kommer højest op og hvem når op på flest toppe?

Nordea-fonden støtter DVL’s projekt ”På toppen – med Dansk Vandrelaug” med 1,15 mio. kroner.

Flotte naturoplevelser lige uden for døren

Formålet med projektet er at sætte fokus på de mange højdepunkter, der findes i Danmark – både lokalt og nationalt. Ved at besøge disse steder og fortælle deres historie vil vi øge opmærksomheden på en for mange ukendt dimension af den danske natur.

– Vi hører ofte ”i Danmark kan man ikke vandre, for der er jo ingen bjerge”. Vi vil med projektet vise, at Harehøj på 2 m på Saltholm kan give en lige så flot naturoplevelse som Vejrhøjs 113 m i Vestsjælland, eller Lollands 30 m høje top Birket Bavnehøj, for ikke at nævne Himmelbjerget eller Amager Bakke. Det er langt fra nødvendigt at rejse helt til Alperne for at få flotte naturoplevelser, siger projektleder og formand for DVL København, Lis Nielsen.

DVL’s landsformand Steen Kobberø-Hansen er stolt over den iderigdom, Vandrelaugets turledere allerede nu har udvist og er glad for støtten fra Nordea-fonden, som gør det muligt at inddrage at inkludere begyndere udi vandring samt hjælpe naturuvante danskere til nye oplevelser – ud over de over 10.000 medlemmer.

Nordea-fonden har de næste år fokus på at støtte aktiviteter, der får flere ud i det danske landskab:

– Flere og flere danskere får lyst til at udfolde sig i det fri. Med DVL’s initiativ er der nu en ekstra god anledning til at snøre vandrestøvlen, smøre madpakken og i fællesskab med andre opleve landskabets fascinerende højdepunkter og udsigter, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

På toppen – med Dansk Vandrelaug” sættes i gang d. 19. januar 2020 og topturen går selvfølgelig til Ejer Bavnehøj. Højere kan det næsten ikke blive. Sidste tur går til Hersted Høje den d. 5. december.

Den 18. maj 2020 fejrer Dansk Vandrelaug 90-året for foreningens tilblivelse med en spændende faglig dag, hvor vi sætter fokus på vandring med højaktuelle emner.

Læs mere her

Hent denne pressemeddelelse som pdf


Kontakt:
Lis Nielsen, projektleder og formand for DVL København, telefon 2031 2914, formand@kbh-dvl.dk


Nordea-fonden

På toppen med Dansk Vandrelaug