Mod nye højder

Dansk Vandrelaug er en forening i udvikling. I På toppen – med Dansk Vandrelaug når vores markedsføring nye højder med Facebook, landsdækkende dagbladsannoncer – og omkring 7.000 buffs (halsediser).

Broagerland - Krageetapen på Gendarmstien. Foto Bente Michelsen

Broagerland - Krageetapen på Gendarmstien. Foto Bente Michelsen

Det er ikke kun på turene, Dansk Vandrelaug har fokus på højdepunkter i kalenderåret 2020. Selvom coronavirussen har slået skår i glæden i vores jubilæumsår, arbejder vi stadig for at give det bedst mulige tilbud til mennesker med hang til udendørsaktivitet i naturen.

På toppen med Dansk VandrelaugAllerede fra starten af året stod det klart, at vi ville benytte Facebook endnu mere end tidligere, når vi skulle udbrede kendskabet til vores udsigtspunkts-tema. Medlemmerne har længe været glade for at dele deres vandreoplevelser på det sociale medie, og vi har brugt Facebook i hidtil uset grad til annoncering for På toppen – med Dansk Vandrelaug.

Når vi valgte at købe annoncer på Facebook, hænger det i høj grad sammen med støtten fra Nordea-fonden, der har givet os flere økonomiske muskler til annoncering. Og samme støtte har vi haft endnu mere brug for efter corona-nedlukningen. Ved hjælp af store avisannoncer i landsdækkende dagblade har vi oplyst danskerne om, at vi stadig er aktive på stierne – og at vi meget gerne vil have dem med på tur.

Har du mon set nogen af vores annoncer – digitalt eller på tryk?

Alle er velkomne

Men annoncer gør det ikke alene, og vi kan kun opfordre medlemmerne til at fortælle venner og bekendte om de mange gode ture, vi har på programmet. Trods corona har vi stadig mange topture foran os, når vi holder fri på hjemlige breddegrader.

Vandrernes Dag er altid velegnet til at vise vores tilbud frem for ikke-medlemmer, og i år er dagen naturligvis præget af topture. Datoen er 20. september.

En god ide er også at invitere børn og børnebørn med på tur. Alle børn holder af at være i naturen, når de først er kommet afsted. Ikke mindst i efterårsferien, hvor vi har en særlig topkonkurrence for de unge.

Hvem når flest højdemeter i perioden fra 9. til 18. oktober?

Topmylder på tur i Mogenstrup. Foto Jens Arrent
Topmylder på tur i Mogenstrup. Foto Jens Arrent

Har du sikret dig en farvestrålende souvenir?

Vi fortæller i disse tider ofte og gerne om På toppen – med Dansk Vandrelaug. Og det er tydeligt, når man er på tur, at mange vandrere har lyttet til os. Primært naturligvis de eksisterende trofaste medlemmer.

Det er let at se i mængden af vandrere, hvor mange der har gået med på topture. Det handler naturligvis om de farvestrålende buffs, vi har ladet producere – blå til deltagerne og grønne til turlederne.

Tidligere brugte vi især badges, som medlemmerne kunne hæfte på brystet eller på turrygsækken, når de ville vise frem, at de havde deltaget i et vandrearrangement. Vores formål med de nye buffs var at finde noget, som alle kan bruge, og som kan anvendes hele året. Og vi kan vist roligt sige, vi har valgt rigtigt.

Fantasien er stor, når medlemmerne bærer top-buffs. De fleste benytter dem til at have omkring halsen, men vi har også set demonstreret, at de kan fungere som hue eller solhat. Landsformanden er blandt tilhængerne af denne brug.

Er du en af de ca. 7.000 vandrere, som har sikret sig en buff? Hvordan bruger du din, når du er på tur – eller til daglig?

Maraton med toppe

Mange vandrere er blevet bidt af tanken om at nå toppen, når de er på tur. Hvis du slet ikke kan få nok, har vi den helt store topudfordring til dig den 26. september, hvor DVL Viborg- afholder Danmarks Smukkeste Vandremaraton. Godt 42 km i området ved Hald Sø og Dollerup Bakker, hvor højeste punkt er 62 meter.

Hvis du synes, det lyder som lidt for stor en mundfuld, kan du gå helt i den anden grøft med DVL Københavns tur på 14 km til Askø nord for Lolland den 14. oktober. Her er det højeste punkt 4 meter over havets overflade – det burde de fleste kunne være med på.

Og som sædvanligt er der også alle mulige typer ture midt imellem. I løbet af efteråret har du masser af nye muligheder for at komme På toppen – med Dansk Vandrelaug.

Af: Carsten G. Johansen


Hvordan finder du højden?

Når det gælder bygninger, kan du oftest google dig frem til, hvor høj toppen er. Landskabets højde over havet er straks sværere.

Men heldigvis er der en god kilde til information. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering kan besøges på sdfekort.dk. Under menupunktet ‘Danmarks Højdemodel’ kan du finde højdekort med en nøjagtighed ned til 2,5 meter (modellen med nøjagtighed på 0,5 meter kræver login).

Toptur til Bovbjerg Fyr. Foto Marie Andersen
Toptur til Bovbjerg Fyr. Foto Marie Andersen

Topmøde Bovbjerg Fyr desværre også aflyst

Den 4. oktober skulle have været datoen for topmøde ved Bovbjerg Fyr nær Lemvig i Vestjylland. Fyret er et såkaldt anduvningsfyr, som benyttes af skibe ude på åbent hav. I klart vejr kan blinket fra Bovbjerg fyr ses på næsten 30 kilometers afstand (16 sømil).

Bovbjerg fyr blev bygget i 1877, og selve bygningen er 26 meter høj. På grund af placeringen på toppen af en klit har fyret en flammehøjde på 62 meter. Der er 93 trin op til udsigtsbalkonen.

Topmøde ved Bovbjerg fyr gennemføres udelukkende som vandretur
Topmøde på Bovbjerg Fyr (66 m) – vandretur
Topmøde på Bovbjerg Fyr – 66 m – vandretur