Bloggen fra Toppen

Store projekter i frivillige foreninger laver ikke sig selv.

I ”På Toppen – med Dansk Vandrelaug” har vi været så heldige at få tilsagn om stor finansiel støtte fra Nordea-fonden. Det gør ikke den frivillige arbejdsindsats lettere – men i alle tilfælde meget sjovere.

Topgruppen bag hele projektet består af Lis Nielsen, Ole Bertelsen, Henning Lund-Sørensen og Grethe Aagaard. Vi mødes mindst 1 gang om måneden for at tage stilling til store såvel som små opgaver og udfordringer. Tilsammen har vi mange forskellige kompetencer og erfaringer som frivillig i DVL.
På denne side vil vi hver eneste uge i 2020 berette løst og fast om vore oplevelser i Topgruppen – en slags dagbog om hvorledes livet i en projektgruppe kan foregå.

…………………………………………………………………………………..

Uge 3: af Grethe Aagaard
Det varer et stykke tid førend vi når frem til forår og maj- nærmere bestemt den 18. maj, hvor vi jo skal holde konference og reception for at fejre DVL´s 90 års fødselsdag. Men der er mange detaljer, vi skal have på plads inden da. Første lille praktiske del: keyhangere til vores konference navneskilte er netop kommet i hus. Vi er også i gang med at se på, hvordan vi får konference-værterne gjort lette at få øje på. Lige nu ser den bedste løsning ud til at være en blå polo shirt med vores Top logo og Nordea-fonden logo printet på ryggen. Et designforslag fra leverandøren burde være lige på trapperne.
De første 103 invitationer til deltagelse i konferencen er sendt ud til afdelingsformændene. Afdelingerne har frist for tilmelding indtil 1. marts og herefter åbner vi op for invitationer udefra. Inden vi når så langt, skal vi også have en tilmeldingsside gjort klar på hjemmesiden. Vi håber på en bred tilslutning fra hele landet, så mange får denne enestående mulighed for at ”nørde om vandring” og netværke.

 

Uge 2: af Lis Nielsen
Brrr- det var en kold oplevelse på årets første tur. Officielt starter Topturene først på Ejer Bavnehøj den 19. januar, men allerede nu har der været 13 topture rundt omkring i landet med i alt knapt 600 deltagere.
Det bliver spændende at se hvor mange deltagere der går ind på hjemmesiden og indtaster deres deltagelse i en Toptur og dermed kommer med i lodtrækningen ved månedens afslutning. Her mandag morgen var der 52 indberetninger på listen – heraf 5 personer med hver 2 indberetninger.
Lige nu arbejder vi i gruppen hårdt på at få de sidst brikker på plads til det store Start arrangement på Ejer Bavnehøj. Største udfordring er vejret – jeg håber sådan at det bliver vindstille og klart vejr. Temperaturen er lige meget, det er kun et spørgsmål om rette påklædning. Siden tid og sted blev fastlagt har jeg haft mareridt om snestorm og islag.
Højtaleranlæg og bannere skal være klar. Hvor mange af de inviterede gæster kommer? Rammer vi pressen og kommer i TV-Avisen og på forsiden af de store aviser?
Premiere-nerverne er ved at indfinde sig.

 

Uge 1: af Lis Nielsen
Hurra, så er vi i gang. Planlægningen af hele projektet startede den 10/1 2019. Siden da har der været afholdt utallige møder og udsendt store mængder af information til DVLs lokale afdelinger og alle de 650 frivillige. Mere end 200 Topture venter allerede i Turkalenderen.
Vi har fortalt om projektet i Vandreliv nr. 6 i 2019 og mere udførligt nu i nr. 1 i 2020.
De første 4.700 blå og grønne Top-Buffs er klar til at blive uddelt – De vil blive sendt ud til turlederne og afdelingerne fra DVLs sekretariat i løbet af den næste uge. Hvis du ikke får én på din første Toptur, så kommer der snart en ny Toptur igen, hvor man så kan få den.
Jeg har valgt at tyvstarte og er turleder på en tur til Nordsjællands højeste punkt – 92 m allerede Nytårsdag. Det store bord i det kolde venter derude.
Det bliver spændende at se hvor mange der indberetter deres Topture og får et lod i Topkonkurrencen.