ringkøbing skjern dvl på heden ved vandring fra Lystbækgård. vandre. Et område i Ringkøbing-Skjern

Vores område

Det vidt udstrakte vandreområde i Ringkøbing-Skjern har det hele: Hav, strand, skov, enge, heder, åer, søer, fjorde, små havne og hyggelige byer. En bred vifte af landskaber at arrangere ture i – og vi gør det.

Vil man gå på egen hånd er følgende nogle forslag, hvor linkene henviser til ViewRanger-spor.

 

Dejbjerg Plantage 11 km

En tur med skov, mose og hede med et strejf af rakkernes historie.

Stråsø plantage fra Ulfborg badesø 14 km

En tur i hede, skov, urskov langs Lilleåen og en udmærket frokostplads på Lærkehøj. Kør med Lystlundvej øst for Ulfborg Kirkeby forbi Mercantec.

Hvide Sande hav og Fjord 10 km

Med start fra surf skolen på Gytjevej i det nordlige Hvide Sande oplever vi fjordstien, Tyskerhavnen, slusen, havnen Mamrelund, kirkegården og efter at have passeret Søndergade går vi over klitten for at gå nordpå igen ved havet. Nord for slusen går vi ad stien i klitheden og med stien igennem parcelhusene tilbage til bilerne.

Kultur og hjertesti i Holstebro 8.5 km

En by- og naturvandring med start fra p-pladsen overfor TV-midtvest på ringvejen. De mange skulpturer i bybilledet er virkelig en vandring med god tid værd. Desuden går vi igennem Lystanlægget og langs Lægård bæk og i skovbeplantning.

nytårstur i Husby Klitplantage 2021 11 km

Fra Kirkens p-plads, med stien bag om præsteboligen går vi en meget afvekslende tur med smalle stier, brede skovveje, igennem skov, hede, klitter og strand.

Juletur i sdr. Nissum 2020

Fra kirken går vi ad stier og veje først i landbrug siden i sommerhusområde. En tur langs fjorden til Sandholm havn og igennem sommerhusområdet tilbage til kirken.

Nytårstur i Husby Klitplantage 2019 12.5 km

Vi går først forbi kirkegården ad stien gennem de høje graner til mindestenen for den 1. klitplantør og den nye legeplads før den egentlige vandring i skoven og på stranden.

Vest Stadil Fjord (17,5 km)

Vedersø sommerhusområde, Vest Stadil fjords enge med fugleliv, Jens Bjerg Thomsens hytte, ad Skelmosevej ud til klitterne  og tilbage til Vedersø langs stranden.

Vedersø Klit – Spidsbjerg (17,5 km)

Fra Campingpladsen gennem sommerhusområde og klitter til Græm p-plads. Herfra går vi på stranden til Spidsbjerg. Så igennem klitter til Raketstien, forbi vandreklitter og igennem den blotlagte parabelklit ind i skoven. Forbi badesøen til Græm P-plads, hvorfra vi går på stranden sydpå til vi kommer til Gaffelbjergvejs p-plads og tager så Raketvejen til Campingpladsen.
En måde at dele ruten op på, så det ikke er strand hele tiden og vi får også lidt skov.

Bagges Dæmning  (14 km)

Start fra surf pladsen på Baggesvej går vi vestpå med cykelstien, så over Bagges Dæmning, ad grustien, over klitvejen, gennem sommerhusområde til stranden. Ved ishuset ind til  Søndervig. Så nordpå igennem Søndervig og over klitvejen, med en sti igennem Golfpladsen og tilbage til cykelstien langs fjorden og til surf pladsen.

Hvide Sande nord (14 km)

Start fra p-plads ved fiskeriets hus. Gå op på Troldebjerg og nyd udsigten over hav, fjord og Hvide Sande by. fortsæt vestpå til stien gennem klitter og på stranden til Lyngvig fyr. Gennem klitter og med fjordstien tilbage til Tyskerhavnen og fiskeriets hus.

Hvide Sande syd (5 km)

Fra p-pladsen ved fiskeriets hus over Slusen, til Havnen Mamrelund, ad Fjordstien, over kirkegården, over hovedvejen til havet og tilbage til vesthavnen og over slusen tilbage til udgangspunkt.

Kærgård Klitplantage (10 km)

Med start fra p-pladsen på Kærgårvej syd for Filsøgård en fin 10 km rundtur  med skovvej/sti. Billedet viser Gråmulbjerg. Ellers er hele vejen præget af skov. Bl.a. den tilsande Egeskov.

 Rundt om Nørresø ved Vedersø (7 km)  

Tur rundt om Nørre Sø ved Vedersø. Man kan starte fra Vedersø Præstegård. Midtvejs passer det så med et besøg ved Kaj Munks grav øst for kirken.

  Stråsø plantage fra Gosmer Bro rundt om Lærkehøj 7 km

Turen, som starter på p-plads ved Gosmer bro få km. øst for Råsted, byder både på små stier langs åen og i skoven, skovveje og lidt grusvej.

Den nordlige del af Vest Stadil Fjord (9 km)

Fra p-pladsen på Havvej i Vedersø klit går ad stier og veje gennem sommerhusområdet og så over klitvejen til de åbne vidder i den nordlige del af Vest Stadil Fjord. Tilbage igen ved Klitvejen vælger vi at gå ud til stranden og følge den til udgangspunktet nær sømærket.

En kort tur i Husby Klitplantage med besøg på legepladsen (4 km)

Fra Husby kirkes p-plads forbi kirkegården igennem planteskolen til dam, legeplads og frugtplantage med madpakkehus. Så igennem skoven ad stier og veje, En fin familieftermiddag (ikke med klapvogn) Har man madkurv med kan turen fint startes fra madpakkehuset. Der er en lille p-plads.

Der er selvfølgelig også Kløverstier i vores område