Billede fra Kalø Slotsruin

Vandreture i øjenhøjde

Vi starter det nye år med et nyt initiativ, som vi håber vil være til inspiration for medlemmerne.

Vandreture fortalt af medlemmerne selv.   

Det kan være en vandretur, du har været på sammen med Silkeborg-afdelingen. Det kan også være en tur du selv har gået, måske sammen med nogle gode vandrevenner – rundt om i vores naturskønne land eller et sted i udlandet.

Dit indlæg fylder maks. 5-10 linjer og gerne med et billede, som du sender til vores webmaster: alru@privat.dk

Webmasteren lægger selv ud med første indlæg:

Vandretur i Mols Bjerge 

Jeg var sammen med 3 gode veninder på en fantastisk vandretur til Nationalparken Mols Bjerge i 3 dage i august 2021. Vi vandrede til Helgenæs med strand og kystskrænter, videre til Mols Bjerge med bakket terræn, plantage og åbne vidder og endelig til Kaløskovene og Kalø Slotsruin. Vi overnattede på Fuglsøcenteret og alle tre dage med en lokal guide, som kunne fortælle om egnens historie. En vandreoplevelse jeg varmt kan anbefale. Billedet viser slotsruinen på Kalø Vig, som er et besøg værd.

Her komme næste vandrehistorie fra vores næstformand Alice Kjærgaard:

Vandretur omkring Silkeborg Langsø og Schoubyes Sø

En dejlig solskinsdag i januar i år gik vi en prøvetur omkring Silkeborg Langsø, Schoubyes Sø m.v. for at tjekke forholdene, muligheder m.v., da Jørgen Jørgensen skal være turleder for en sådan tur senere i år.

Vi startede ved Andetorvet og gik ad Trækstien. Første stop var samtaletårnet ved højskolen og herefter gik vi over den midlertidige bro og kiggede lidt på byggeriet. Vi fandt en vej gennem lidt ”byggeforhindringer” over til Schoubyes Sø. Vi fortsatte længere ud retning Hårup og øjnede en stigning i landskabet, som vi måtte undersøge nærmere. Det er jo altid godt med lidt stigninger på vandreturene. Dette forsøg endte dog blindt og vi måtte vende om og kravle ned igen.  Videre tilbage mod retning Silkeborg på fin, nogenlunde tør sti og afslutningsvis hen over slotsruinen, som kunne forceres uden waders eller andet ufikst fodtøj. Alt i alt en meget naturskøn tur, som absolut kan anbefales. Her er billeder fra prøveturen. Se tre billeder fra prøveturen.