Masser af fællesture, men først næste år

Turlederne i Dansk Vandrelaug Sønderjylland har tilrettelagt et omfattende program med vandreture for enhver smag i første halvår af 2021. Programmet rummer 62 vandreture og en enkelt cykeltur.

Kollund Skov ved Flensborg Fjord.

DVL Sønderjyllands håber på, at foreningen kan vende tilbage til normale tilstande næste år.

Dog skal tilmelding til ture formentlig fortsætte i de første måneder af året for at begrænse deltagertallet. Enkelte turledere gennemfører den samme tur flere gange med et lavt deltagerantal.

I resten af dette år er fællesture aflyst, da regeringen har forlænget forsamlingsforbuddet for grupper på over ti personer for at begrænse coronasmitten.

Se det store turprogram.

Den oprindelige hede ved Kværs.

Ture på egen hånd
DVL Sønderjyllands ture på egen hånd er blevet opdateret med en vandretur på 13 kilometer omkring den sønderjyske landsby Kværs. Landsbyen ligger midt i et område, hvor de tre mest dominerende landskabstyper i Jylland grænser op til hinanden. Syd og øst for byen har hertuger og fyrster udfoldet sig i de frodige egne, mens småfolk var henvist til den golde hede vest for byen. Undervejs på turen ses resultatet af en teknisk nyskabelse, dampmobilen.

Læs mere.

 

Grænseovergangen ved Skomagerhus.

De smukkeste steder
Jagten på de smukkest steder fortsætter. Kollund Skov med høje bakker og stejle skrænter grænsende til Flensborg Fjord hører til den kategori. Oprindelig var skoven en byskov til Flensborg. Den har et omfattende net af stier parallelt med Gendarmstien. En ubevogtet grænserovergang ved Skomagerhus vidner stadig om skovens tilknytning til Flensborg.

Læs mere.