Vores område

Storstrøms afdeling dækker

kommunerne Næstved, Faxe, Stevns, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland

Storstrøm afdeling er omgivet af lange flotte kyststrækninger med både stejle skrænter og flade strandområder. Afdelingen omfatter et stort geografisk område, som strækker sig fra Klintebys skrænter i vest rundt om Sydsjælland med Lolland, Falster og Møn til Magleby Skov på det nordlige Stevns i øst.

Vi har mange skove og mange små og større søer, samt mange små og større øer. I alt en rigtig flot og afvekslende natur. Af specielle områder kan nævnes Stevns Klint, som er optaget på UNESCOs verdensarvs liste, Faxe Kalkbrud, Knudshoved Odde, Falsters Østkyst med Bøtøskoven og skovene ved Hesnæs og Pomle Nakke, Naturpark Maribo søerne og Naturpark Nakskov fjord. På Møn har vi Møns klint.

Vi har flere sammenhængende lange stisystemer, bl.a. Sydsjællandsleden, Camønoen, Fjord til Fjord Naturstien. Ringstien rundt om Nakskov, Motionsslangen ved Nykøbing og meget, meget mere.

Vores mange turledere kender hver især de kønneste steder i deres område.

En af de sjove ting ved at være turleder er, når man kan tage nogle deltagere med næsten i deres egen baghave og vise dem noget skøn natur, de ikke kender.

Flere af vore turledere har beskrevet nogle af deres Favorit vandreture, som vi opfordre til at I kan gå selv.
Se “Turledernes Favoritter” her.Widget-billede