Find ud i naturen på egen hånd

I en tid, hvor vi bruger naturen meget, er det godt at kende vejen til Danmarks bedste stioversigt.

Tid til refleksion i Vallø Storskov. Foto Jens Arrent

Tid til refleksion i Vallø Storskov. Foto Jens Arrent

Om det er ture med tydelige markeringer af ruten, gps-spor eller blot et stednavn, der inspirerer dig ud i naturen på egen hånd, så finder du masser af muligheder på dvl.dk/vandring/danmark.

Kender du fx kvalitetsstierne? Vandrestier, der forløber i naturen langt væk fra trafikstøj og industriområder. Har du tjek på, hvor de nærmeste kløverstier snor sig? Hvornår har du sidst gået en tur i en af vores 5 nationalparker?

På nogle af DVL’s afdelingers hjemmesider gør de også ekstra meget ud af at dele ture, du kan gå på egen hånd eller sammen med din nærmeste familie.

Dvl.dk er et inspirerende bekendtskab, som er værd at gå efter, for vi har jo alle brug for motion, solstråler og frisk luft.

Brug naturen med omtanke.

Kig forbi flinkafnatur.dk og bliv klogere på god adfærd i naturen.

Gå også med på Facebook

I DVL’s Facebook-gruppe deler medlemmerne normalt billeder fra afdelingernes vandreture. Nu flyder de over med skønne billeder fra alene- og parture, som minder os om glæden ved den verden, vi normalt nyder i flok.

Her kan du også blive ledt ud til skønne stier i dit lokalområde, som når turledere deler billeder fra deres prøveture eller tip til, hvor der er urter at hente til snapseflaskerne.

Jens Arrent fra Roskilde Afd. opsummerer det perfekt, når han deler sine positive tanker og fantastiske billeder fra en tur i Vallø Storskov.

– Nogen påstår, at tiden er en illusion, men det er alligevel tankevækkende, at selvom vi ikke ligefrem kan få tiden til at vandre, så kan vi dog få den til at gå – når vi selv går!

– Selv i DVL-regi må vi p.t. prøve at se fordelen ved, at vi individuelt selv bestemmer hastigheden og kan bøje os ned over et mirakel i skovbunden uden at komme bagud, og uden at turleder skal efterlyse os, skriver Jens.

Sammen hver for sig finder vi nye og gamle veje, imens vi glæder os til at kunne dele turene i fællesskab igen.

Af Camilla Dam