Vandrernes Dag 2021 i Region Midtjylland

Hvad siger du til en gratis guidet vandretur i godt selskab? Den 19. september inviterer Dansk Vandrelaug traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag. Få overblik over tilbuddene i dit område.

Stanghede og Hald Sø 71 m (med sø). Foto Ove Jakobsen

Stanghede og Hald Sø. Foto Ove Jakobsen

Med vandreglæder ❤ sammen byder vi velkommen ude i det fri på den årligt tilbagevendende Vandrernes Dag.

På hver eneste vandretur får du samtaler i bevægelse, som ikke kan undgå at røre dig. Og turlederen guider dig trygt igennem landskabet, så du blot skal følge det gode selskab.

Sæt kryds i kalenderen, for her byder Ringkøbing-Skjern, Horsens, Viborg, Aarhus, Herning-Ikast, Silkeborg og Holstebro afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Nymindegab (7 eller 15 km)

Mødestedet er p-pladsen på Vesterhavsvej 325, Nymindegab, 6830 Nr. Nebel kl. 10.00. En tur med mulighed for at vælge 7 eller 15 km. Varieret landskab hvor vi møder fjorden, strandenge, indlandsklitter og klitplantage. Turen slutter samme sted, som den begyndte.

Bygholm (8 km)

Mødestedet er Bygholm Park p-plads, Bygholm Parkvej 20, 8700 Horsens kl. 13.00. Vandreturen går gennem Bygholm Park forbi Bygholm Hovedgård til Slangebjerget. Videre gennem Ulvedalen til langdyssen og Holger Danskes Høj. Hjemturen går langs Bygholm Sø forbi campingpladsen og Restaurant Kystens Perle. Medbring kaffe, så får I et stykke kage til. Turen slutter ved udgangspunktet.

Karls Sø og Snabe Igelsø (19 km)

Mødestedet er Den Grønne Plads, Lystrupmindevej 12-14, 8654 Bryrup kl. 10.00. Start fra Den Grønne Plads, over Lystrup Å, forbi Lystrupminde Efterskole, Kvindsø, Kulsø, Bryrup Langsø, hvor der er mulighed for at gå fra, og Karl Sø. Op over Sukkertoppen og tilbage over Snabe Igelsø og Vrads Station til udgangspunktet.

I skov og ved strand omkring Moesgård (8 km)

Mødestedet er p-pladsen ved Moesgård Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg kl. 13.00. Vi går en tur på ca. 8 km i naturen omkring Moesgård Museum. Vi holder pauser undervejs. Medbring derfor et siddeunderlag. Det anbefales at medbringe ca. 1 liter vand, som kan indtages under turen, som slutter ved udgangspunktet. Vel mødt.

I naturen i det vestlige Aarhus (20 km)

Mødestedet er p-pladsen ved Jobcentret på Silkeborgvej 622, 8220 Brabrand kl. 10.00. Vi en længere tur i et terræn, hvor alle kan være med – mest på stier og små grusveje, men noget af ruten er på asfalt. Vi holder bl. en frokostpause undervejs. Medbring derfor en madpakke og noget at drikke. Det er ikke sikkert vi lige finder borde og bænke, medbring derfor også et siddeunderlag. Det anbefales at medbringe ca. 1 liter vand, som kan indtages under turen, som slutter ved udgangspunktet. Vel mødt.

Ørnsø + Silkeruten (5 km, 10 eller 16 km)
Ørnsø + Silkeruten (5 km, 10 eller 16 km)

Mødestedet er Kunstcentret Silkeborg Bad, Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg kl. 10.00. Vi går rundt omkring Ørnsø og op forbi trolden Stærke Storm. Derefter følger vi Silkeruten, hvor vi går skiftevis i skove og langs søerne og kommer lidt ind i byen. Turen er et samarbejde imellem Herning-Ikast og Silkeborg Afdeling. Den slutter ved udgangspunktet, men der er mulighed for at gå fra efter 5 eller 10 km.

Knudmosesøerne (6 km)

Mødestedet er trappen og broen over til søerne for enden af Valdemarsvej, 7400 Herning kl. 10.00. På Vandrernes dag skal vi gå en bynær tur på 5-6 km omkring søerne ved Kraftvarmeværket. Turen slutter ved udgangspunktet.

Tvis Mølle (12 km)

Mødestedet er Tvis Mølle Naturlaboratorium, Tvis Møllevej 15, 7500 Holstebro kl. 10.oo. Kom med som ny eller garvet vandr rundt om Vandkraftsøen ved Holstebro. Turen er meget varieret og med flotte udsyn over vand og hedearealer. Efter turen er Holstebro Afdeling vært ved en forfriskning. Turen slutter ved udgangspunktet.

Hald Slot og Hald Sø (16 km)

Mødestedet er Naturskolens p-plads, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg kl. 10.00. Vi starter ved Herberget på Hald og går forbi Hald Slot, hvor vi ser på med forandringerne. Vi kommer gennem nye og gamle skove af kendte og ukendte stier og finder en mindesten for De Gule Ærter. Vi fortsætter over Stanghede og retur til Hald Hovedgård ad den nye boardwalk af egetræ. Turen slutter ved udgangspunktet.

Vandrernes Dag 2021-logo

Vandrernes Dag i hele landet

Vandrernes Dag 2021 i Region Syddanmark
Vandrernes Dag 2021 i Region Nordjylland
Vandrernes Dag 2021 i Region Hovedstaden
Vandrernes Dag 2021 i Region Sjælland

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortæret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.

Emner